ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça, Menemen, Aliağa esnafı devletle iftarda buluştu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.7.2013    

Foça, Menemen, Aliağa esnafı devletle iftarda buluştu



İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(İESOB)’nın iftarı Foça, Menemen, Aliağa esnaf ve sanatkarları ile üç ilçede görev yapan devlet erkanını bir araya getirdi.

18 Temmuz 2013 Perşembe akşamı Menemen’e bağlı Türkelli Köyü girişindeki Lari Lenka Garden Park’ta düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 250 kişi katıldı.

İESOB Onursal Başkanı CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Foça Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkan vekili Orhan Bora, İzmir İl Emniyet Müdür yardımcısı Osman Aral, ilçe emniyet müdürleri, başsavcıları, bazı ilçelerin belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, ilçe Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanları ile odaların yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra bölgede görev yapan basın mensupları da katılımcılar arasında yer aldı.

Menemen Merkez Yeni Cami İmamı Muhammed Gölükçü’nün yaptırdığı iftar duasından sonra İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik ve CHP’li İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam birer konuşma yaptılar.



ANA BABANIZIN DUASINI ALIN

Bu yıl Ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Helal Kazanç – Helal Lokma” temasını seçtiğini ve bu temanın tam anlamıyla esnafı tanımladığını vurgulayan Zekeriya Mutlu katılanlara teşekkür ederken esnaflara da çeşitli öğütlerde bulundu. Mutlu “Ana babanız sağ ise gidin elini ayağını öpün. Hayır dualarını alın. Ahi ocağı dualarla kurulmuştur. Ana baba duası olmadan esnafın işi rast gitmez. Her gün kazancınızın bir bölümünü ihtiyaç sahiplerine ulaştırın. Yakınlarınızda aç açık varsa sorumlusu sizsiniz” dedi.

MİNİBÜSÇÜDEN BAŞKAN OLUYORMUŞ

İkinci olarak kürsüye gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek esnaf teşkilatının içinden gelen biri olmakla gurur duyduğunu söyledi. Şahin “Ben çalışma hayatına minibüs muavini olarak başladım. Belediye Başkanlığına ilk defa aday olduğumda; 'Minibüsçüden başkan mı olur” dediler. Oluyormuş” şeklinde konuştu.



BU OCAK BİR GÜN BÜNYESİNDEN BAŞBAKAN DA ÇIKARACAKTIR

Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik’in esnaf ve katılımcıların Ramazan’ını kutladığı kısa konuşmasının ardından son konuşmayı İESOB Onursal Başkanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam yaptı. İlk Osmanlı padişahının Ahi ocağından yetiştiğini ve esnaf olduğunu belirten Susam kendisinin de bu ocaktan çıkıp TBMM’de onurla görev yaptığını söyledi. “Bünyesinden padişah çıkaran bu ocak bir gün başbakan da çıkaracaktır” diyen Susam konuşmasını “ Bugün burada görüyorum ki esnafla devlet bir araya gelmiştir. Esnafı ile yakın ve iyi ilişkileri olan devlet yetkililerinin işi her zaman kolay olmuştur. Çünkü esnaf herkesin içindedir, herkesle birliktedir ve hayatın ta kendisidir” sözleriyle sürdürdü.

Konuşmacıların katılanların ramazan ve sonunda yaşanacak bayramını kutlamasının ardından iftar yemeği sona erdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3166
Okunma: 3166












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)