ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Avrupalı Genç Sosyalistler Ali İsmail Korkmaz’ı unutmadı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.7.2013    

Avrupalı Genç Sosyalistler Ali İsmail Korkmaz’ı unutmadı



Avrupalı Genç Sosyalistler’in Foça’da devam eden Çadır Kampındaki Bir Sokağa Eskişehir’deki direnişte dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ismi verildi. Kampın açılış töreninde de Ali İsmail Korkmaz ve ölen diğer direnişçiler için saygı duruşunda bulunulmuştu.

CHP Milletvekili Aykan Erdemir’in de katıldığı Türkiye ve Mısır’daki isyanları konu alan oturumda Türkiye ve Mısır’daki isyanların benzerliklerini ve farklılıklarını ortaya kondu. Gezi Parkı olaylarında bulunan İstanbul PES Aktivisti Virgile Mangiavillano Türkiye’deki gençlerin yaptıklarından gurur duyması gerektiğini söyledi. Mısır Sosyal Demokrat Partisi gençliğinden Esraa Mahmoud 32 milyon insanın Müslüman Kardeşler’e karşı sokağa döküldüğünü belirterek Mısır’da yaşananların bir darbe olarak değerlendirilemeyeceğini iddia etti.



Avrupalı Sosyalist Gençler İslamafobyanın ABC’si isimli bir atölye düzenledi. İngiliz İşçi Partisi’nden Sancha Alasia’nın konuk olduğu atölyede gençler İslamafobyaya karşı yeni politikalar üretebilmek için tartıştılar. Kültürlerarası İletişim, Engelliler, Sivil İtaatsizlik atölyeleri de ilgi topladı. Genişleme politikaları görüşülürken Türkiye’nin AB üyeliği için destek geldi.

İzlandalı parlamenter Sigridur Ingibjörk ve CHP’li vekil Gülsüm Bilgehan’ın da katıldığı “EŞİTLİK” temalı etkinlikte feminizm, cinsiyet politikaları ve sosyal sınıflar konuşuldu. Gezi Parkı Direnişi’ne destek ve onur yürüyüşü düzenlendi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3089
Okunma: 3089












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)