ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Osman Mert ‘Foça için kan değişikliğine ihtiyaç var’

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 17.7.2013    

Osman Mert ‘Foça için kan değişikliğine ihtiyaç var’



CHP Genel Merkezi’nin direktifi doğrultusunda Foça İlçe Başkanlığı görevinden 17 Temmuz 2013 Pazartesi günü istifa eden Osman Mert, Foça Belediye Başkanlığı’na talip olma gerekçelerini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Mert açıklamalarını “Kan değişikliğine ihtiyaç var” sözleriyle özetledi.

TÜM ADAYLAR ARKADAŞIMIZ

“Mevcut Foça Belediye Başkanı da, diğer aday adayları da bizim arkadaşımız. Gireceğimiz bir sandık var. Eğilim yoklaması adı altında üye bazında seçim yapılacak. Bu sandıktan bir kişi çıkacak, diğerleri onunla birlikte omuz omuza yerel seçimlere yürüyecek. Foça’da huzursuzluğa, gürültüye sebep olacak bir konu yok” diyerek açıklamalarına başlayan Osman Mert 2014 yılında Foça’da tekrar iktidar olmak için hiçbir olumsuzluğun söz konusu olmadığını söyledi.

TÜRKİYENİN EN GENÇ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDUM

19 Temmuz 2013 Cuma günü saat 20.00’da parti yeni ilçe yönetim kurulunun toplanarak yeni ilçe başkanını seçeceğini belirten Mert, 20 yıldır siyasetin içinde olduğunu, bu süre içinde üç dönem ilçe başkanlığı, iki dönem ilçe yönetim kurulu üyeliği, bir dönem ilçe gençlik kolu başkanlığı yaptığını ve 2007 genel seçimlerinde Türkiye’nin en genç milletvekili adayı olma gururunu yaşadığını vurgulayarak örgütüne teşekkür etti.

Gelinen son durumun bir değişim isteğinden, Foça’da heyecan değişikliğine, enerji değişikliğine ihtiyaç olduğuna ilişkin tespitlerinden kaynaklandığını belirten Osman Mert, hiç kimse ile bir kavgasının, sıkıntısının olmadığının altını özellikle ve defalarca çizdi.

DEĞİŞİM İHTİYACI HER ZAMAN BAŞARISIZLIKTAN OLMUYOR

“Değişim ihtiyacı her zaman değişmesini istediğiniz kişinin başarısızlığından olmuyor. Mevcut belediye başkanının makamına aday adayı olmamın sebebi büyük başarısızlıklar, hatalar, sıkıntılardan ziyade, yeni projelerin, nasıl bir Foça hayal ettiğimizin, bundan sonraki beş yılda hangi anlayışın öne çıkmasının amaçlandığının konuşulmasıdır. Ben dürüstlükten, diyalogdan, karşısındakini dinlemekten yana olan bir siyasi anlayışa sahibim. Popülizm yaparak değil, ekonomik koşulları çok üst düzeylere taşıyacağım gibi bir söz de vermeden ama insanların hayat standartlarını yükseltmek için çalışacağım. Yapılacak olanın sözünü vereceğim, yapamayacağımı açıkça ve dürüstçe söyleyeceğim. Belediyenin kapısından giren herkese önce insan olarak saygıyla yaklaşılan bir anlayışı yerleştirmek için adayım. Foça’da, Yenifoça’da, Bağarası’nda, Yeni Bağarası’nda, Gerenköy’de, Kozbeyli’de, Ilıpınar’da insanların mutlu olduğu, başka siyasi partilerden de olsa aynı masanın etrafına huzurla oturabildiği bir Foça yaratmak için adayım”

KAMU PARASI ÇARÇUR EDİLDİYSE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Bir soru üzerine belediyelerde Sayıştay denetçilerinin görev yaptığını, çıkacak sonuçlara göre bir usulsüz harcama, kamu parasının çarçur edilmesi durumu söz konusu olursa kazanan her aday gibi kendisinin de ilgili kişi ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Mert, kişisel olarak bildirilmeyen sorunları belirlemek için altı ayda bir kamuoyu anket çalışması yapılacağını sözlerine ekledi.

BAKANLIK ÖNÜNE ÇADIR KURMALIYDIK

Foça için bazı konularda tüm siyasi parti ve STK’ların ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken; “Mesela Club Med için Kültür ve Turizm Bakanlığı önüne gidip çadır kurabilir, tepkimizi gösterebilirdik” diyen Mert, yerel basının sorunların belirlenmesinde çok önemli işlevi olduğunu ve basın mensuplarıyla periyodik olarak buluşacağını belirtti.

PERSONELE NİYE KIYAYIM KULÜBÜ NEDEN KAPATAYIM

Mert; şu sıralar hakkında iki dedikodu üretildiğini, birinin geldiğinde belediyede çalışan 200 personel arasında kıyım yapacağı, ikincinin Belediyespor kulübünü komple kapatacağı yönünde olduğunu dile getirerek; “Niye yapayım”, “2000 yılında tamamen kapalı olan spor kulübünü açan kulüp başkanı benim, niye kapatayım” diye sordu. Bunların aksine; geldiğinde belediye personelinin kaliteli bir işletmede çalışmanın keyfine varacağını, işini mesaisini bileceğini, ödül de alacağını ve “Oh be dünya varmış. Ne kadar kaliteli bir belediyede çalışıyorum” anlayışına geleceğini söyledi.

Osman Mert gerek kendi partisi CHP’den ve gerekse diğer siyasi partilerden Belediye Başkanlığı ve meclis üyeliklerine aday olacak herkese başarılar dileyerek “Foça için elini taşın altına koyacak herkese saygı duyuyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Seyfi GÜL







Okunma: 2659
Okunma: 2659












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)