ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Katip Çelebi Tıp Fakültesi’ne Tepecik Hastanesi’ni de ekledi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.7.2013    

Katip Çelebi Tıp Fakültesi’ne Tepecik Hastanesi’ni de ekledi



İzmir'in yeni devlet üniversitesi Katip Çelebi (İKÇÜ) 3.akademik yılına yoğun bir tempoyla hazırlanıyor. İKÇÜ Tıp Fakültesi modern imkanlarla donattığı Tıp fakültesine bu yıl 142 öğrenci alacak. Bu kapsamda yapılan protokolle, fakültenin hastane eğitimlerine, halen üniversite bünyesinde yer alan 1100 yataklı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek olarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi de dahil edildi.



TÜRKIYE'DEKI ÖNCÜ TIP FAKÜLTELERİ ARASINDA OLACAĞIZ

İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mehmet Ali Malas, yeni bir fakülte olmalarına rağmen ilk iki yılda çok yüksek seviyede puanlarla öğrenci aldıklarını vurgulayarak;” Öğrencilerimizi son derece donanımlı hastanelerde, akademisyenlerimizin eşliğinde, üst seviyelerdeki klinik ve laboratuvar imkânlarının olduğu dört dörtlük bir eğitim bekliyor. Temel tıp eğitiminde en çok sıkıntı yaşanan 'kadavra' konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Bazı Tıp fakültelerinden, kadavra görmeden yetişen tıp doktorları var. Kadavra, mikroskop, her türlü maket ve laboratuvar imkânlarına sahip bir fakülte olarak önümüzdeki yıllarda Türkiye'deki öncü tıp fakülteleri arasına olacağız”

TIP BÖLÜMÜNÜ SEÇECEK ÖĞRENCILERE TAVSIYELER

Tercihlerde özellikle tıp mesleğinin olmazsa olmaz ilkelerini içine sindirmiş, insan sevgisi ve çalışma prensiplerini her şeyin üstünde gören gençlerin, hekimlerin hayatının her anında bu mesleği büyük özveri ve fedakârlıkla yaptığının bilincinde olarak tıbbı seçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Malas, “Üniversite kapısına gelen gencin tercihi oldukça önemlidir. Ortalama 35-40 yıllık bir çalışma hayatını düşünecek olursak; bu tercihler gelecekteki 50 yılı etkileyecek bir seçimdir. Bu anlamda meslek seçiminden önce mutlu olacakları bir meslek tercihleri olmalı. Gençlerimiz “gerçekten hekim olmak istiyor muyum” sorusunu kendine sormalı. Çevresel baskılardan soyutlanarak bu mesleği seçmek gerekir” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2116
Okunma: 2116












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)