ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da dalış eğitimleri Rektör Akhan’la başladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.7.2013    

Foça’da dalış eğitimleri Rektör Akhan’la başladı



İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, su altı eğitimi alt yapısını tamamlayarak dalış eğitimlerine İzmir’in Foça İlçesi’nde başladı. ‘Tam Uzmanlık Tam İstihdam’ sloganı ile eğitim hayatına başlayan fakültede ilk dalış eğitimi İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan’a verildi.

Dalış eğitimlerine Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Adem Tekinay, Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semih Engin’le birlikte katılan ve hayatında ilk kez dalış tecrübesi yaşayan Prof.Dr.Akhan, su altı eğitimlerinin su ürünleri eğitiminin önemli bir aşamasını teşkil ettiğini ve her yönüyle uygulamalı ve zevkli bir eğitim olduğunu belirtti.

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi’ni tercih edecek öğrencilere de seslenen Akhan; ‘Su ürünleri eğitimi alan öğrencilerimiz ilgili her alanda bilgi ve tecrübe sahibi olacak ve su ürünleri mühendisliği mesleğinin hakkını verecekler’ dedi.



İLK DALIŞ DERSİ REKTÖRE

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay da ‘Su ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisi ve üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz için önemini her fırsatta vurguluyoruz. Fakültemizin tüm öğrencileri dalış eğitimlerini de eksiksiz bir şekilde alacaklar ve su ürünleri sektöründe tam donanımlı bir şekilde çalışmaya başlayacaklardır’ şeklinde konuştu.

YAZ BOYUNCA EĞİTİMLERE DEVAM

Dalış eğitimlerinin yaz süresince devam edeceğini ve 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi’nden itibaren ders müfredatında da yerini alacağını belirten Prof. Dr. Tekinay; Su Ürünleri sektörünün tam donanımlı su ürünleri mühendislerine olan ihtiyacının her geçen gün arttığını, iki yaşında bir fakülte olmalarına rağmen su ürünleri sektörünün ileri gelen şirketleriyle çok önemli işbirlikleri yapıldığını, tam uzmanlaşan mezun öğrencilerin istihdamlarında hiçbir sorun yaşamayacaklarını sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2541
Okunma: 2541












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)