ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı ressam "Trabzon’da yaptık Şakran’da da yapmak istiyoruz"

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.7.2013    

Foçalı ressam "Trabzon’da yaptık Şakran’da da yapmak istiyoruz"



Trabzon’da Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği’nce altıncısı yapılan Uluslararası Resim Festivali’nde İzmir’i ressam Şükran Ulucan ve Leyla Buhara temsil etti. İki bayan ressam festival dönüşü Trabzon Bahçecik Cezaevi Kadınlar Koğuşu için yaptıkları çalışmayı İzmir’in Aliağa İlçesine bağlı Şakran beldesindeki cezaevinin kadın koğuşuna da yapmak için talepte bulundular.

25 ÜLKEDEN 100 RESSAM

1-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında Trabzon’da yapılan festivale aralarında Gürcistan, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Kıbrıs, Letonya, Fransa, Almanya gibi ülkelerinde yer aldığı 25 değişik ülkeden 100 dolayında ressam katıldı.



BİR FIRÇA DA SEN AT

“Dünya’nın Renkleri Solmasın” sloganı ve “Kadına Şiddete Hayır” temasıyla düzenlenen festivalde Trabzon Forum Alışveriş Merkezi’nde 12 metrekarelik tuvale çizdikleri resim için izleyicilerin ellerine “Kadına şiddete hayır diyorsan bir fırça da sen at” diyerek fırça tutuşturdular. 50 kilogram boya kullanılan tabloyu ağaç ve yaprak figürleriyle donattılar.

Festival programı kapsamında Pazar ilçesine geçen ressamlar burada da 100 metrelik bir duvarı ilçenin doğal ve tarihi özelliklerini anlatan resimlerle süslediler.

ÇOCUKLARIMIZLA GEZDİĞİMİZ DAĞLARI ÖZLEDİK

Dernek üyeleri ve misafir sanatçılardan 50 kişilik bir grup dünyada bir ilki gerçekleştirerek Trabzon Bahçecik Cezaevi Kadın Koğuşu’nun duvarlarına yaşamın devam ettiğini hatırlatıcı ve onlara yaşama umudu verici resimler çizdi. “Çiçekleri, böcekleri, kara lastiği, çocuklarımızla gezdiğimiz dağları, yaylağı, ahırdaki sığırı özledik” diyen kadınların hayal ettikleri duvarlara yansıtıldı. Çiçek bahçesine dönen koğuşta hem ressamların, hem boyamaya yardımcı olan infaz koruma memurlarının hem de mahkumların yüzünde gülücükler açtı. Boya ve fırçalar hediye olarak bırakıldı.



ŞAKRAN KADINLAR KOĞUŞU’NA DA YAPMAK İSTİYORUZ

Dolu dolu bir etkinliğin İzmirli temsilcileri olarak kadın mahkumların yüzlerinde gördükleri mutluluğu unutamadıklarını belirten Femin Art İzmir Şubesi Başkanı Foçalı ressam Leyla Buhara bu çalışmanın bir benzerini Şakran Cezaevi Kadınlar Koğuşu’nda da yapmak istediklerini belirterek yetkililerden izin ve davet beklediklerini söyledi.

Leyla Buhara; ”Sanatın dili evrensel. Biz bu dili kullanarak yaralı gönüllerde çiçekler açtırmak istiyoruz. Kalın duvarların ardında yaşamın sürdüğünü hatırlatmak, umutsuzluğu silmek istiyoruz. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak bu insanlarımıza moral desteği vermek istiyoruz. Şakran bölgemizde ve ulaşabileceğimiz ilk önemli nokta. Yetkililerden bu dileğimizi en kısa zamanda gerçekleştirmek için destek bekliyoruz” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3196
Okunma: 3196












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)