ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Engelsiz Kafe engellilerin coşkusuyla açıldı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.7.2013    

Foça Engelsiz Kafe engellilerin coşkusuyla açıldı



Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliği ile hayata geçirilen ‘‘Engelsiz Kafe’’ Dikili, Konak ve İzmir Engelli Meclisleri üyesi engellilerin de katılımıyla büyük bir coşku içinde açıldı.

5 Temmuz 2013 Cuma günü saat 18.00’da gerçekleştirilen açılışa Foça Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Ak Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, Foça, Konak ve Dikili Kent Konseyleri Engelli Meclisi Üyeleri, Engelsiz İzmir Yürütme Kurulu Üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, engelli aileleri ve Foçalı vatandaşlar katıldı.



Reha Midilli Kültür Merkezi’nin arka sokağında Foça Belediyesi’nin kiralayarak engellilere tahsis ettiği Kafe’ye başta Phokaia Lions Kulübü olmak üzere, çeşitli kuruluş ve kişiler bulaşık makinesi, tablolar, mutfak eşyaları, masa sandalye, akülü ve aküsüz arabalar, kitaplar, masa, sandalyeler gibi eşyalar bağışlayarak katkıda bulundu. Foça ilçesinde mavi kapakların toplanması için de kafe içinde bir istasyon oluşturuldu.

Açış konuşmasını yapan, Foça Belediyesi Engelli Masası Sorumlusu Sinan Kılıç; ‘‘Gökhan Başkanla yola çıktığımız zaman bu kadar güzel şeyler yaratabileceğimizi ummamıştım” dedikten sonra engelli ailelerine seslendi. “Lütfen çocuklarınızı ruhsatsız silah gibi gizlemeyin. Dışarı çıkarın hayata katın”



Foça Kent Konseyi Engelsiz Meclisi Başkanı Sermin Selçuk; kafeyi engelli arkadaşlarımızın evlerinden çıkmasını sağlayarak onları sosyalleştirmek, bir arada zaman geçirmelerini sağlamak ve sorunlarını paylaşabilecekleri bir ortam yaratmak amacıyla hazırladık” diyerek katkı yapan herkese teşekkür etti.

Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer de; ‘‘Engelli olarak hayata başlamak, hayata 1–0 yenik olarak başlamak olarak algılanmamalıdır. Eğer algılanıyor ise, toplum ve devlet bu algıyı değiştirmek için elinden geleni yapmalıdır. Engelli olmak, hayatı yaşamaya engel değildir. En büyük engel, ilgisizliktir, sevgisizliktir.’’ dedi.



Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da; ‘‘Foça Belediyesi olarak, her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız ve onlara destek vermeye devam edeceğiz.’’ diyerek tamamladığı konuşmasının ardından Sermin Selçuk’a; ‘‘Engelsiz Kafe’’nin açılışındaki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Üniversite öğrencilerinden oluşan Engelsiz İzmir Üniversite Gönüllüsü iki öğrenci, işaret dili ile ‘‘Kavak Yelleri’’ isimli şarkı ve ‘’10. Yıl Marşı’’nı söylediler.

Tören açılış kurdelesinin kesilmesi ve kafe önündeki sokakta verilen kokteylle sona erdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2734
Okunma: 2734












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)