ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça genç kanatlarıyla havalandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.7.2013    

Foça genç kanatlarıyla havalandı



Türk Hava Kurumu Foça Şubesi ve Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen model uçak kursu tamamlandı. Kursun son günü düzenlenen şenlikle kursta yapılan model uçaklar uçuruldu.

Foça 11 Eylül Stadı’nda yapılan model uçak şenliğine Türk Hava Kurumu Foça Şube Başkanı Orhan Gürer, Şube Saymanı Muharrem Yeşilkaya, Kurs Öğretmeni Coşkun Coşkuner, aileler ve kursiyer gençlerin arkadaşları katıldı.



Havanın rüzgarlı olması nedeniyle uygulanacak uçurma yöntemi konusunda bilgi verilmesinin ardından model uçaklar yeşil saha üzerinde renkli görüntüler oluşturarak uçuruldu.

Model Uçak Kurs öğretmeni Coşkun Coşkuner iki haftalık eğitimin ardından uçakların öğrenciler tarafından yapıldığını ve kursun son gününde uygulamalı uçuş gösterisi ile yaptıkları uçakları denediklerini söyledi. Coşkun Coşkuner; “Kursumuza ikisi yetişkin 13 öğrenci katıldı. Bütün masraflar THK Foça Şubesi tarafından karşılandı. Başlangıç seviyesinde ATA Model uçaklar üretildi. Bu kursu görenler bundan sonraki aşamada Leylek modeli uçaklarla tekamül seviyesine geçecekler. Foça’nın değişik okullarına mensup öğrencilerimiz ve yetişkin kursiyerlerimiz yaptıklarını göklerde görünce bu işin tadına daha çok vardılar. Amacımız havacılığı sevdirmek. Genç ve yetişkin insanlarımızda havacılık bilinci oluşturmak” dedi.

Coşkuner; 10 – 12 kişilik talep oluştuğunda ücretsiz olarak kurs açtıklarını, 10 yaş üzeri herkesin bu kurslara katılabileceğini, müracaatların Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu Foça Şube Başkanlığı’na yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3013
Okunma: 3013












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)