ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Aliağa’nın ciğerleri yandı Foça nefes alamadı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 5.7.2013    

Aliağa’nın ciğerleri yandı Foça nefes alamadı



İzmir’in Aliağa İlçesi Petkim Çayağzı mevkiinde çıkan orman yangını bütün bölgeyi etkiledi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının külleri 40 kilometre uzaktaki Foça’ya düştü. İlçeyi duman sardı.




4 Temmuz 2013 akşam saatlerinde başlayan yangın bölgedeki büyük sanayi tesislerinin bulunması nedeniyle büyük tedirginlik yarattı. Gece saatlerinde Çandarlı Beldesi Karakoç tepe mevkiinde zeytinlik alanında çıkan ikinci yangın tedirginliği bir kat daha arttırdı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, çevredeki sanayi tesisleri ve belediye itfaiyelerinin yoğun çabalarıyla yangınlar sabaha doğru kontrol altına alınabildi. Her iki alanda soğutma çalışmaları devam ediyor.



NEFES ALAMIYORUZ

Gece boyunca esen rüzgar yangının duman ve külünü Yenifoça ve Foça’ya taşıdı. Zaman zaman yoğunluk kazanan duman nedeniyle özellikle rahatsızlığı olan vatandaşların nefes almakta zorlandığı, Foça sokaklarına is kokusunun hakim olduğu gecede, sosyal medya aracılığıyla durumu paylaşanlar “kapıyı pencereyi kapattık”, “şu an kapımın önündeki külleri süpürüyorum”, “nefes alamıyorum” gibi mesajlar attılar.

Bazı STK temsilcileri ise Aliağa çok uzakta kurulan tesislerin kirliliği Foça’yı etkilemez savlarının canlı olarak çürüdüğünü söylediler.



YETKİLİLER TOPLU ÖLÜMLER OLUNCA MI MÜDAHALE EDECEK

Aliağa’da yeni sanayi tesisleri ve Termik Santraller kurulmaması için mücadele eden Foça Çevre Kültür Platformu (FOÇEP) temsilcisi Bahadır Doğutürk yetkilileri göreve davet ederek “Aliağa’nın canlı bir bomba olduğunun bundan güzel örneği olamaz. Aliağa’yı ağır sanayi diyerek ölüm bölgesine çevirdiler. Artık her yangına şüpheyle bakıyoruz. Ardında yer açma gibi bir art niyet olabilir mi diye. Dün gece gösterdi ki Aliağa ve çevresindeki kirlilik Gencelli’yi, Yenifoça’yı, Kozbeyli’yi, Ilıpınar’ı, Gerenköy’ü, Foça’yı, Menemen’i direk vuruyor. İzmir’i vuruyor. Çeşme’yi vuruyor. Yetkililer bu duruma toplu ölümler olunca mı müdahale edecek. Unutmasınlar buralara bu tesisleri kuranlar, kurulması için olumlu görüş bildirenler, rapor verenler bizi etkilemez diyenler bu toplu ölümlerin sorumlusu olacaklardır” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3669
Okunma: 3669












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)