ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça plajları uluslararası denetimden geçti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.7.2013    

Foça plajları uluslararası denetimden geçti



İzmir’in Foça İlçesi’nin Mavi Bayrak’lı plajları uluslararası denetimden geçti. Plajlarda Mavi Bayrak iptalini gerektirecek eksik tespit edilmedi.

Foça bölgesinde 3 Temmuz 2013 Çarşamba günü yapılan denetimlerde Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation for Environmental Education) FEE Genel Müdürü Danimarkalı Finn Bolding Thomsen, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, Yeşil Anahtar Ulusal koordinatörü Okan Akar, İzmir – Aydın Mavi bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ve Mavi Bayrak Foça sorumlusu Muharrem Yeşilkaya hazır bulundu.



Denetlemede tesisler ve plajlar 33 ayrı kriter üzerinden değerlendirildi. Özellikle can emniyeti ve sağlıkla ilgili konulara ağırlık verildi. Hijyen, cankurtaran personelin eğitimleri ve malzemelerinin hazır olması konularında ilgililerin her zaman hazır olmaları gerektiği vurgulandı. Bir halk plajı yetkilileri; bazı bölümlerde görülen sigara izmaritlerinin bulunmaması ve engelli tuvaletinin daha kullanışlı hale getirilmesi gereği için uyarıldı.

TÜRÇEV Genel Müdürü Erol Güngör dünya üzerinde Mavi Bayrak konusunda ilk on sırada bulunan ülkelerin her yıl habersiz olarak denetlemeye tabi tutulduğunu, bölge ve plajların gelen ekiplerce rastgele seçildiğini söyledi. Erol Güngör “Bu yıl Uluslararası denetim için İzmir bölgesi seçildi. Seferihisar, Gümüldür, Özdere, Çeşme ve son olarak Foça bölgesi denetlendi. Genelde çok iyi ya da iyi durumdayız. Nadirde olsa eksiklik tespit ettiğimiz yerleri 15 gün içinde tekrar denetliyor ve eksiklerini gidertiyoruz. Uluslararası denetimin yanı sıra yıl boyu ulusal denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Bu sayede Mavi Bayrak sayımız sürekli artıyor” dedi.



Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation for Environmental Education) FEE Genel Müdürü Finn Bolding Thomsen da bölgedeki Mavi bayraklı plajların iyi durumda olduğunu belirterek bazı tesisleri olağanüstü güzel bulduğunu söyledi ve yetkililerini kutladı.

Foça (DHA)

Seyfi GÜL







Okunma: 3400
Okunma: 3400












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)