ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Fokeday’dan yardımlaşma kermesi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.7.2013    

Foça Fokeday’dan yardımlaşma kermesi



Foça Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (FOKEDAY) üyelerinin ürettiği el emeği ürünlerle kermes düzenledi. Dernek faaliyetlerine kaynak sağlamak amacıyla düzenlenen kermeste el sanatları sergisi, yiyecek-içecek çadırı ve çocuklar için oyun parkı oluşturuldu.

1 Temmuz 2013 Pazartesi günü öğleden sonra İtfaiye önü Yenipark Konser Alanı’nda ziyarete açılan kermesin yaklaşan Ramazan Ayı’nda dayanışma ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekmek için gerçekleştirildiğini belirten FOKEDAY Başkanı Emrah İnevi dernek üyelerinin çeşitli kurslarda edindikleri becerilerle ürettiği el emeklerini de sergileme imkanı bulduğunu söyledi.



Emrah İnevi “Dernek olarak muhtarlar ve yerel yöneticilerin tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine yardım yapmaya çalışıyoruz. Burs verdiğimiz, dersanelerde kurslara katılmasına yardımcı olduğumuz öğrencilerimiz var. Bu arada aile içi iletişim, esnaf ve çalışanlar açısından iş hukuku, çocuk eğitimi ve gelişimi gibi talep edilen konularda uzmanları davet ederek seminerler düzenliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızdan bağış almaktan ziyade onları ihtiyaç sahipleriyle buluşturmaya özen gösteriyoruz. Bayanlar dernek çalışmalarımızda çok önemli bir yere sahip. Kermesimize Foça, Bağarası, Yeni Bağarası, Gerenköy ve Yenifoçalı bayanlar gönüllü olarak katkı yapıyorlar. Gözleme, pide, köfte ekmek pişiriyorlar. Diğer El Emeği ürünleriyle birlikte uygun fiyatlarla satıyorlar ve gelir sağlıyorlar. Derneğimiz hayır işlerine ilgi duyan herkese açık. Bağışlarını ihtiyaç sahiplerine kendi elleriyle ulaştırmak, faaliyetlerimizde aktif görev almak ya da fikir ve görüşleriyle katkı yapmak isteyen herkesi üye olsun olmasın aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Fokeday Kermesi’nin 5 Temmuz Cuma akşamına kadar açık kalacağı, ancak görülen büyük ilgi nedeniyle 6-7 Temmuz hafta sonu günlerinde de devam etmesi için ilgililerden talepte bulunulduğu öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2769
Okunma: 2769












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)