ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kabotaj Bayramı’nı coşkuyla kutladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.7.2013    

Foça Kabotaj Bayramı’nı coşkuyla kutladı



1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı İzmir’in Foça İlçesi’nde geleneksel hale gelen yarışmalar ve etkinliklerle şenlik havasında kutlandı. Kutlamalar öncesi Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı.

30 Temmuz 2013 Pazar günü Yelkenli Yat yarışlarıyla başlayan ve ilçe hayatını renklendiren kutlamalar Pazartesi günü yapılan büyükler, gençler 50-100 metre koşu, denizden tabak çıkarma, yağlı direkten bayrak alma ve motorlu sandal yarışmaları ile devam etti.



Foça Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Okan Kibar ve Liman Başkanı Cihan Duman’ın da izlediği ve ödülleri verdiği yarışmalar Küçükdeniz çevresi ve denizdeki tekneleri dolduran binlerce kişinin alkış ve tezahüratları arasında yapıldı.

Foçalı Balıkçı Savaş Çetin birkaç yıldır olduğu gibi yağlı direkten bayrağı aldı ve uzun süre ayakta alkışlandı.



Denize atılan tabağı Hüseyin Çetin çıkarırken, 18 yaş üstü Büyükler 100 metre erkeklerde Emre Yıldırıcı, bayanlarda Zeynep Uzun Orhon, 15-18 yaş gençler 100 metre erkeklerde Gökay Yıldız, bayanlarda Pelin Çalışkan, 10 -14 yaş küçükler erkeklerde Ataberk Toksöz, bayanlarda Ecem Çetin birincilikleri kazandılar.

İngiliz Burnu önlerinden start alarak Küçükdeniz liman girişine kadar süren motorlu sandal yarışına katılan balıkçı tekneleri dumanlar arasından köpükler saçarak finişe ulaştılar.



Motorlu sandal yarışında Şase adlı teknesiyle Tarık Zorlu birinci olurken, Kısmet adlı teknesiyle Yaşar Balta ikinciliği, Ekinci adlı teknesiyle Sadık Ekinci üçüncülüğü kazandılar.

Yarışmalar ve kutlamalar Küçükdeniz limanındaki tören alanında kupa ve hediyelerin verilmesiyle sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3676
Okunma: 3676












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)