ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İşçi Partisi Foça Örgütü Sivas olaylarını andı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.7.2013    

İşçi Partisi Foça Örgütü Sivas olaylarını andı



İşçi Partisi Foça İlçe Örgütü 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli’nde yakılan 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanını olayın yıldönümünde Demokrasi Meydanı’nda andı.

İlçe örgütü adına basın açıklamasını okuyan Nurhan Akova aydınların haçlı irticanın ateşiyle yakılarak öldürüldüğünü, katillerin avukatlığını yapanların AKP’den milletvekili ve bakan olduğunu vurgulayarak 2 sanığın ölümü, 5 sanığın kamu görevlisi olmamaları nedeniyle davanın düştüğünü ve sanıkların serbest kaldığını belirtti.



Mahkeme kararını hukukun katledildiği bir karar olarak niteleyen Akova bunun dünya insanlığına karşı işlenmiş bir suç olması sebebiyle mahkum edilmesi gereken bir karar olduğunu, ancak davanın Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi “Divan”a kaldığını söyledi.

Nurhan Akova; “Sivas katillerini, BOP Eşbaşkanlarını, F Tipi Gladyoyu yargılayacak olan yüce divan sonunda kurulacak, Türkiye düşmanı tüm suçların hesabı mutlaka sorulacaktır. Artık tüm Türkiye yanmaktadır. Bu yangın; ateşi ellerinde tutan emperyalizm taşeronu AKP diktatörlüğünü de, yangını seyredenleri de yakmaktadır. Devrimlerine olan bağlılığımız ve kararlılığımızla Atatürk Cumhuriyeti’ni yeniden ve daha güçlü olarak kuracağız. Yaşasın şimdi daha güçlü olan devrim inancı ile kuracağımız tam bağımsız Atatürk Cumhuriyeti. Ya İstiklal Ya Ölüm” dedi.

“Ya İstiklal Ya Ölüm” sloganını birkaç kez tekrarlayan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Seyfi GÜL







Okunma: 2616
Okunma: 2616












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)