ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tutuklu komutandan Foça'da anneye son görev

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 28.6.2013    

Tutuklu komutandan Foça'da anneye son görev



Balyoz Davası’ndan Silivri’de tutuklu bulunan Güney Deniz Saha eski Komutanı Emekli Koramiral Lütfi Sancar’ın vefat eden annesi Emine Sancar İzmir’in Foça İlçesi’nde toprağa verildi. Lütfi Sancar cenaze için özel izinle Foça’ya getirildi. Evine, evinden camiye, camiden mezarlığa çok kısa mesafeler olmasına rağmen her seferinde cezaevi aracına bindirilerek götürülmesi ise vatandaşların tepkisini çekti.

90 yaşındaki anne Emine Sancar çeşitli rahatsızlıklarının yanına oğlunun üzüntüsü eklenince lenf kanserine yakalanmıştı. Tedavi için Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Hastanesine kaldırılan Emine Sancar’ın bir hafta kadar önce fenalaşması üzerine görmesi için Lütfi Sancar’ın hastanede annesini ziyarete izin verilmişti. Dün yaşamını yitiren Emine Sancar’ın cenazesi İstanbul Şişli Belediyesi’nin aracıyla Foça’ya getirildi.



27 Haziran 2013 Perşembe günü Foça Fatih Camii’nde ikindiden sonra kılınan cenaze namazının ardından Eski Mezarlığa götürülen naaş burada toprağa verildi.. Cenazeye Eski Jandarma Genel Komutanı (E) Orgeneral Aydın İlter, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı (E) Oramiral Yener Karahanoğlu, General ve Amiraller Erol Tutal, Erol Adayener, Yalçın Kavukçuoğlu, Ferhan Ferhanoğlu, Tayfun Uraz, Ufuk Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, TBMM eski CHP grup başkanvekili Kemal Anadol, bazı siyasi parti ilçe başkanları, STK üyeleri, eski silah arkadaşları, Vardiya Bizde platformu İzmir temsilcileri, ailesi, komşuları ve Foçalı vatandaşlar katıldı.



CHP Genel Başkan yardımcısı Ufuk Oran, CHP İzmir İl başkanı Ali Engin, İTO başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bazı eski amiraller, TGB, İP ve Milli Merkez İzmir İl başkanlıkları ile bazı ailelerin çelenklerinin arasında “Silivri’de Yatan Dava Arkadaşları” adına gönderilen çelenk dikkat çekti.



Cenazenin camiden mezarlığa intikali için araca konulması sırasında yan yana gelen cezaevi aracına da Lütfi Sancar’ın bindirilmesi vatandaşların “Bu kadar da olmaz” “Gösteri mi yapıyorlar” gibi sözlerle eleştirildi.

Foça Eski Mezarlığı’na defin işleminden sonra aileyle birlikte taziyeleri kabul eden Lütfi Sancar mezarlık girişinde bekletilen cezaevi aracına bindirilirken cenazeye katılanlar tarafından alkışlandı. “Sizlerle gurur duyuyoruz” haykırışları ve yakınlarının gözyaşları arasında cezaevi aracı Silivri’ye doğru yola çıktı.



Seyfi GÜL







Okunma: 6482
Okunma: 6482












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)