ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Katip Çelebi Üniversitesi eğitime sanal destek verecek

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.6.2013    

Katip Çelebi Üniversitesi eğitime sanal destek verecek



İzmir’in yeni devlet üniversitelerinden Katip Çelebi Üniversitesi öğrencilere derse gelmeden önce elektronik ortamda sanal eğitim verilmesi için alt yapı çalışmalarını tamamlamaya çalışıyor.

FARKLI FİKİRLERİN SESİ

“Farklı fikirlerin sesi” sloganıyla farklı ülkelerden, farklı kültürlerden öğrencilerin buluştuğu evrensel bir üniversite olmayı hedeflediklerini, olması gereken branşlarda yüzde yüz İngilizce eğitim ve sahada eğitime önem vermesi, öğrencilerini hayata yetiştirmeye çabalayan yapısı ile farklı olduklarını belirten rektör Prof Dr. Galip Akhan öğrencilere sevdikleri, başarılı olacaklarına inandıkları bölümleri seçmeleri gerektiğini hatırlatarak eğitime sanal destek projeleri konusunda şu bilgileri verdi.

“Genelde şöyle bir klasik uygulama vardır. Öğretim üyesi dersi anlatır, öğrenciler not alır, sınav zamanı çalışırlar ve geçerler. Ben bunu doğru bulmuyorum. Öğrencilerin derse girmeden önce ders hakkında bilgi sahibi olmasının eğitimlerinde çok etkili olacağına inanıyorum. Öğrenci derse gelmeden önce dersi elektronik ortamda izler, notunu alır, aldığı bilgileri derste hocayla birlikte pekiştirir. Böylece konuya hâkimiyeti maksimum seviyede olur”

“BÖLÜMLER ÜLKENİN İHTİYAÇLARINA GÖRE AÇILIYOR”

Katip Çelebi Üniversitesi’ndeki yeni bölümlerin ülke ihtiyaçları dikkate alınarak belirlendiğini, akademik kadro olarak oldukça iyi, donanımlı, genç, dinamik bir yapıya sahip olduklarını, üniversite hayatının ders çalışmaktan ibaret olmadığı bilinciyle kurdukları öğrenci kulüplerinin kendilerini geliştirmesi için gerekli ve önemli aktivite alanları olarak yer aldığını vurgulayan Akhan “Bunun için de önce yol açıp sonra sahayı onlara bırakmak gerekiyor. Biz İKÇÜ’de öğrenci kulüplerinin faaliyetlerinin her alanda destekçisiyiz” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2026
Okunma: 2026












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)