ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’nın 200 yıllık karataşı engelliye yol verdi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.6.2013    

Foça’nın 200 yıllık karataşı engelliye yol verdi



İzmir’in Foça ilçesinde kent dokusunun ana unsurlarından sayılan ve 200 yıldır sokaklarda kullanıldığı tahmin edilen kara taşların bir bölümü kaldırılarak engelli araçlarının geçişine uygun beton bölümlü yollara dönüştürüldü.

Foça Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin önerisi ile engellilerin; ilçenin önemli caddeleri ve meydanlarına kendi imkanlarıyla ulaşımda zorluk yaşadığı noktalar belirlendi. Meclisteki yürüme engelli üye İsmet Turguttekin ve Foça Belediyesi Engelli Masası Sorumlusu (spastik engelli) Sinan Kılıç’ın da katkılarıyla özellikle tekerlekli sandalyelerin geçişleri için belirlenen güzergahta çalışmalar başlatıldı. Foklu çeşme önü ve Demokrasi Meydanı’ndaki çıkış noktalarına rampalar yapıldı. Bu arada karşıdan karşıya yol geçişleri ile düz kaldırıma çıkışı olmayan kara taş kaplı yollarda bazı bölümler beton dökülerek ayrıldı.



ENGELİME ENGEL OL DİYEN SESİ DUYDUK

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ engelliler haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerdeki “Engelime Engel Ol” diyen sesi duyduklarını ve bu yönde çalışmaları başlattıklarını söyledi. Gökhan Demirağ “Ana caddeler üzerinde kolaylaştırıcı nitelikteki çalışmalarımız devam ediyor. En büyük derdimiz uyarı levhalarına rağmen yaptığımız bu yolları kesecek şekilde park eden araçlar. Toplantı, sinema, konser salonları ve sosyal tesislerde de engelli vatandaşlarımızı rahatsız eden yapısal sorunları çözmeye çalışıyoruz. Talepler doğrultusunda bazı plajlarda engellilerin denize girmelerini kolaylaştıracak düzenlemelerde yapacağız” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2764
Okunma: 2764












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)