ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça pazaryerinde piknik tüp paniği

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.6.2013    

Foça pazaryerinde piknik tüp paniği



İzmir’in Foça ilçesinde haftada bir Salı günleri kurulan pazaryerinde piknik tüpün alev almasıyla büyük panik yaşandı. Pazar alanını dumana ve tüp gaz kokusuna boğan kaza çevrede sigara içen bulunmaması ve itfaiyenin kısa sürede müdahalesiyle ucuz atlatıldı.

Olay 18 Haziran 2013 Salı günü saat 20.30 dolayında meydana geldi. İddiaya göre pazaryerinde mantar satışı yapan ve pişirerek tadım yaptıran pazarcı esnafı bir teneke içine yerleştirilmiş piknik tüpünü yakmak istedi. Bu sırada sıcaktan contasının işlevini kaybettiği sanılan tüpteki gaz kaçak yerinden alev aldı. Yere atılan tüp etrafı dumana boğarken alevlere battaniye ile müdahale edilmeye çalışıldı,


İTFAİYE MİNİMAKSLARLA YETİŞTİ

Bu arada Alo 110 yangın ihbar hattından haber verilen ve 100 metre uzakta bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye Grubu ekipleri iki araçla çok kısa sürede pazaryerine geldi. Ancak araçların girememesi nedeniyle olay yerine yaya olarak ulaştılar ve yangın söndürücülerle(minimakslarla) müdahale ettiler. Çevredekileri uzaklaştırarak bölgeyi emniyete alan itfaiye kısa sürede söndürdüğü tüpü de pazaryerinin dışına götürdü. Olay sırasında bir kişinin hafif yaralandığı öğrenildi.

BİNLERCE KİŞİNİN OLDUĞU YERE YANICI PATLAYICI SOKMAYIN

Büyük panik yaşayan bazı vatandaşlar pazaryerinde piknik tüpü gibi yanıcı ve patlayıcı araçlara izin veren yetkililere isyan etti. Ayrıca pazarın kurulduğu yerin yanlışlığına işaret eden vatandaşlar “Bu olay bir uyarı olmalı. İlgililer önlem almalı. Binlerce kişinin olduğu yere yanıcı madde sokulmamalı. Bugün yangın çıktı itfaiye giremedi. Yangın çevredeki evlerden birinde olsa itfaiye yine giremeyecek. Yaralı ya da hasta olsa ambulans ulaşamayacak. Tüp patlayabilirdi.. Facia yaşanabilirdi. Foça’ya artık yeni bir pazaryeri bulunmalı” şeklinde konuştular.



Seyfi GÜL







Okunma: 2889
Okunma: 2889












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)