ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kent Konseyi’nden Gezi Parkı’na okumalı destek

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.6.2013    

Foça Kent Konseyi’nden Gezi Parkı’na okumalı destek



Foça Kent Konseyi Kültür Sanat ve Eğitim Grubu, Gezi Parkı eylemcilerine 15 Haziran 2013 Cumartesi günü Foça Demokrasi Meydanı’nı “Okuma Alanı”na dönüştürerek destek verdi.

19.00 ila 21.00 saatleri arasında, astıkları afiş ve dövizlerle bir yandan gençleri desteklerken diğer taraftan müdahaleyi ve müdahale tarzını eleştiren grup üyelerine vatandaşlar gazete ve kitaplarıyla gelerek katıldılar. Foçalı Müzisyen Oğuzhan Çakırefe de okumalı oturma eylemine gitar ve ney’le şarkılar çalıp söyleyerek katkı yaptı.



Foça Kent Konseyi Kültür Sanat ve Eğitim Grubu Başkanı, Belediye Meclis üyesi Ayla Aksoy; “Çılgın Gençlik Çılgın Projeleri Bozdu” ”Bir Ağaç Ölür Bir Millet Uyanır” ”Demos(Halk) Olmadan Kratos (Güç-Yönetim) Demokrasi Olur mu” ”Orantısız Güç Karşısında Orantısız Zeka” ”Ağaç AVM’ye Dönmemeli” ”Eğitimin Kökleri Acı Meyvesi Tatlıdır” ”Tencerem Var Tavam Var Çapulcuyum Havam Var” dövizleriyle süslenen meydanda kitap okumalarının; hepsi eğitimli ”Hepsi Okumuş Çocuklar” olarak nitelediği gezi eylemcilerinin yanında oldukları anlamını taşıdığını belirtti.

Ayla Aksoy “İki haftadır ne istediğini bilen, eğitimli insanların zeka ve mizah dolu eylemlerini izliyoruz. Okumanın öneminin bu eylemlerle daha da arttığını vurgulamak ve onlara en önemli bu özelliklerini meydanda sergilemek suretiyle desteğimizi gösteriyoruz. Demokratik bir hakkın kullanımı sırasında, zor ve orantısız güç kullanılmasını protesto ediyoruz.” dedi.

Foça Demokrasi Meydanı’nda okuma eyleminin hemen ardından her akşam olduğu gibi tencere tava ile hükümeti protesto eylemi başladı. Gezi Parkı’na müdahale haberiyle gerilen meydanda yaklaşık bir saat slogan atarak hükümeti istifaya davet eden göstericiler daha sonra olaysız dağıldı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2603
Okunma: 2603












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)