ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça mavi bayraklı plajları yediye çıkardı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 13.6.2013    

Foça mavi bayraklı plajları yediye çıkardı



İzmir’in Foça İlçesi’nde yer alan yedi plaja 2013 yılı için Mavi Bayrak verildi. Geçen yıl altı olan sayının önümüzdeki yıl 10’u aşacağı belirtildi.

Foça’nın 2013 yılı Mavi Bayrak’lı plajları 1-Karakum Plajı 2 –Leon Otel Plajı 3-Clup Phokaia Neilson Plakı 4-Hanedan Tatil Köyü Plajı 5 - Clup Mackerel Plajı 6 – Polen Tatil Köyü plajı 7 – Yenifoça Halk Plajı olarak belirlendi.

Mavi Bayrakların plajlara teslimi için 12 Haziran 2013 Çarşamba günü Foça Karakum Plajı ve Hanedan Tatil Köyü’nde temsili törenler yapıldı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Aydın ve İzmir İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ve Foça Bölgesi sorumlusu Muharrem Yeşilkaya ile tesislerin yetkililerinin katıldığı törenlerde belgelerle birlikte mavi bayraklar teslim edildi.



TÜRÇEV yetkilisi Doğan Karataş Mavi Bayrak için daha önceleri suyun berraklığının önemli bir kıstas ve koşul olarak belirlendiğini ancak son yıllarda mikrobiyolojik sonuçlara daha ağırlıklı olarak önem verdiklerini söyledi. Müracaat eden sahil tesislerinden 15 günde bir su örnekleri alındığını, yıl boyu en az 13-14 kez alınan örneklerin tahlil sonuçlarının mikrobiyolojik maddeler açısından limitler dahilinde olması ve belirlenen diğer şartları sağlaması halinde mavi bayrağın bir hak olarak tescil edildiğini belirten Karataş Foça bölgesinin kısa sürede aldığı yedi bayrakla önemli bir bölge haline geldiğini vurguladı.

Doğan Karataş; “Mavi Bayrak sadece deniz temizliği değil, çevre güvenliği, cankurtaran hizmetleri, çevre bilinçlendirme eğitimleri ile birlikte değerlendirildiğinde bir bölge hizmeti olarak ortaya çıkan bir anlayıştır. Bu nedenle hem Foça hem Türkiye de sayının artması büyük önem taşımaktadır. Türkiye; İspanya ve Yunanistan’ın ardından 383 mavi bayrakla dünyada üçüncü sıraya yerleşti. Yunanistan ile aramızda sadece 10 fark kaldı. Bunu da önümüzdeki yıl aşarak dünyada ikinci sıraya ulaşacağımızı umuyoruz. Ülkemizde ise mavi bayraklı plajlar bakımından Antalya bölgesi birinci, Muğla ikinci ve 36 bayrakla İzmir üçüncü sıradadır. Bu yıl Foça bölgesinde Yenifoça Belediye Halk Plajı bu ödülü ve övgüyü hak eden plajımız olmuştur. Hanedan Tatil Köyü plajı ise yıllardır temizliği ve diğer şartları tam yerine getirmesiyle çok güzel bir örnektir. ” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da Mavi Bayrağın bölgeler için bir çekim ve tercih nedeni olduğunu, Foça’nın mavi bayraklı plaj sayısının her yıl artmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Foça Belediyesi Yeni Plaj Sosyal tesisleri önündeki Karakum Plajı ile Hanedan Tatil Köyü plajlarına bayrakları teslim edildi ve gönderlere çekildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 4507
Okunma: 4507












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)