ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Yeniköy’de orman yangını

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.6.2013    

Foça Yeniköy’de orman yangını



İzmir’in Foça ilçesine bağlı Yeniköy civarında 8 Haziran 2013 Cumartesi günü çıkan orman yangınında 2 hektar alan zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre saat 16.00 dolayında Yeniköy Kırkbayan mevkiinde yangın çıktı. Dumanları görenlerin ihbarıyla yangın mahalline Orman Bölge Müdürlüğü’nden üç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye grubundan iki yangın söndürme aracı sevk edildi. Köye Hizmet Götürme Birliği’nin traktör çekmeli su tanklarıyla da köylüler yangın söndürme çalışmalarına katıldılar. Ekiplerin çabuk müdahalesi ve bir saatlik çalışması sonunda yangın kontrol altına alındı.



Yangın söndürme çalışmalarına Yeniköylüler ile birlikte katılan Muhtar Sadi Kaynak haber alır almaz müdahaleye başladıklarını, orman ve itfaiye araçlarının da kısa sürede bölgeye ulaştığını belirterek yangından 2 hektar alanın etkilendiğini söyledi. Kaynak; “Bölgede yeni biçilmiş hububat tarlaları ve bunların içinde saman balyaları vardı. Bilmediğimiz bir nedenle çıkan yangın bunlarla birlikte zeytin ve çam ağaçlarıyla dolu alanı kül etti. Çabuk müdahale yangının çok daha büyük alana yayılmasını önledi.” dedi.

Yangınla ilgili olarak Jandarma soruşturma başlattı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2949
Okunma: 2949












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)