ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Mavi bayraklı Foça plajlarının bröveli cankurtaranları hazır

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 8.6.2013    

Mavi bayraklı Foça plajlarının bröveli cankurtaranları hazır



Mavi bayraklı Foça plajlarında görev yapacak cankurtaran personelin eğitimleri tamamlanarak sertifikaları verildi.

Polen Tatil Köyü’nde bulunan Foça Dalış Merkezi tarafından düzenlenen, havuz ve plajlarda bulundurulması zorunlu olan bröveli cankurtaran personeli eğitimlerine toplam18 kişi katıldı. Türkiye Su Sporları Federasyonu’na bağlı Çeşme Dolphinland Cankurtaran Merkezi’nden yetkili eğitimci Volkan Dikmen’in verdiği eğitimler nazari ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi



Hanedan Tatil Köyü tesislerinde gerçekleştirilen ilk grup eğitimleri sonunda iki yıllık yenileme süreleri dolan 6 personele eğitim verildi ve gümüş bröveleri yenilendi.

Polen Tatil Köyü’nde yapılan ikinci grup eğitimleri sonunda yapılan sınavla ilk defa eğitim alan 12 kişiden üçüne bronz, diğerlerine gümüş bröve verildi.

Foça Dalış Merkezi yetkilisi Aydın Aykut; havuz ve sahillerde can emniyetini sağlamak, tehlikeli durumlarda müdahale etmek ve hayat kurtarmak için cankurtaranların çok önemli bir görev yaptıklarını, onları en iyi şekilde yetiştirmek için Türkiye Su Sporları Federasyonu ile işbirliği yaparak eğitimlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.



Aykut; “Cankurtaranlar üç kategoride tanımlanmıştır. Bunlar; havuzda görev yapabilecek düzeyde olan Bronz, deniz, göl, doğal ve yapay iç suların kıyıları ile havuzda görev yapabilecek Gümüş, deniz, göl ve havuzlarda görev alabilecek üç yıldız dalıcı belgesine sahip Altın Cankurtaran’lardır. Bunlar kategorilerinde yapılmış sınavlarda başarılı olan kişiler olup, görev alanlarında güvenliği sağlamaya, harici kalp masajı ve yapay solunum uygulamaya, su üstü arama kurtarma ile ilk yardım uygulamalarını federasyonun eğitim standartları ve programları çerçevesinde yapmaya yetkili ve sorumludurlar. Mavi bayraklı Foça plajlarının temizliğinin yanına eğitimli cankurtaranlarının verdiği güveni ekledik. Foça’yı seçenlere şimdiden iyi tatiller.” Dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3743
Okunma: 3743












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)