ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da 8 Haziran Cumartesi günü büyük miting var

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.6.2013    

Foça’da 8 Haziran Cumartesi günü büyük miting var



İzmir’in Foça İlçesi’nde 8 Haziran 2013 Cumartesi günü sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi parti temsilcilerinin oluşturduğu platformun düzenlediği “Vatan Emek Cumhuriyet Birlikteliği” mitingi yapılacak.

7 Haziran 2013 Cuma günü yapılan ve aralarında Foça Çevre ve Kültür Platformu, Foça Turizm Derneği, Foça Kent Konseyi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Tüketiciyi Koruma Derneği, Türkiye Gençlik Birliği Foça Şubeleri, Alevi Kültür Derneği Bağarası Şubesi, Zeytin Üreticileri Birliği, Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi ile Foça’da bulunan bazı emek grubu temsilcilerinin katıldığı toplantıda miting için ortak paydalar belirlendi.

Mitingde herhangi bir siyasi görüşün öne çıkarılmaması konusunda mutabakat sağlandı.

İzmir ve Manisa’dan da katılımın arzulandığı ve beklendiği mitingin güzergahı Barbaros Büfe, Küçükdeniz Reha Midilli Caddesi, Çarşı Sokağı, Demokrasi Meydanı, Sevgi Yolu, Foklu Çeşme önünden Büyükdeniz Sahili ve Cumhuriyet Meydanı olarak düzenlendi.

Saat 19.00’da başlayacak yürüyüş boyunca provokasyonları önlemek amacıyla görüş birliğiyle ortak bir basın açıklaması hazırlandı, belirlenen sloganlar dışında başka slogan atılmaması. Türk Bayrağı dışında başka bayrak taşınmaması ve grupların kendi görüşlerini yansıtan küçük dövizler açabilmesi kararlaştırıldı.

Platform sözcüleri; son günlerde yaşanan olaylara karşı tavır koymak niteliğini taşıyan eylem için herkesi Türk Bayrağı’yla birlikte yürüyüş ve miting alanına davet ettiler.

Miting öncesi yanında olmayanlar için bayrak dağıtılacağı ve katılmak isteyenler için saat 18.00’da Yenifoça, Bağarası ve Gerenköy’den araçlar kaldırılacağı öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3064
Okunma: 3064












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)