ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Her gece saat dokuz Foça’da direniş zamanı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.6.2013    

Her gece saat dokuz Foça’da direniş zamanı



Foçalılar Taksim Meydanı Gezi Parkı eylemcilerine destek amacıyla her gece saat 21.00’da Foça Demokrasi Meydanı’nda toplanmaya devam ediyor. On birinci gününe ulaşan eylemler halkın konuşma dilinde de değişiklikler yaptı. Bazı katılımcılar birbirlerini “Saat Dokuz Foça’da Direniş Zamanı” sözleriyle selamlamaya başladılar.

6 Haziran 2013 Perşembe gecesi de günlerdir devam ettiği gibi meydanda toplanan her yaştan, her meslek grubu ve değişik siyasi anlayışlardan oluşan topluluk hükümete protestolarını sürdürdüler. Tencere tava çalan, düdük öttüren, pankart ve dövizlerle tepkilerini ortaya koyan katılımcılar provokasyon olmaması, çevre ve insana zarar verilmemesi konularında ise dikkatli bir tutum izlediler.



“Hükümet İstifa” ağırlıklı sloganlar söylenirken meydanda “Geldikleri Gibi Gidecekler” “AKP Yıkılsın Yerine AVM Yapılsın” “Tayyip İçeri Aydınlar Dışarı” “Bize her Yer Taksim” gibi pankartlar açıldı. Hep birlikte marşlar, şarkılar söylendi.

Eylemciler her gece olduğu gibi Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra olaysız dağıldılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 2543
Okunma: 2543












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)