ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dünya Çevre Günü’nde Foça’yı temizlediler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.6.2013    

Dünya Çevre Günü’nde Foça’yı temizlediler



Foça Reha Midilli İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan Truva İzci Oymağı 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği temizlik kampanyasıyla Foça sahillerini temizledi. Çevre kirliliğine ve gıda israfına dikkat çeken izcilere civarda bulunan vatandaşlarda destek verdiler.

18 öğrenciden oluşan Truva İzci Oymağı izcileri sabah saatlerinde önce okullarının çevresini, sonra Büyükdeniz sahili, Sosyal Tesis civarı ve Surlar önünü temizleyerek Demokrasi Meydanı’na geldiler. Cam ve plastik şişeler, naylon poşetler, meyve suyu kutuları, kağıtlar vb. çeşitli atık maddeleri geçtikleri bölgedeki çöp istasyonlarına bırakan Foçalı izciler meydanda da açtıkları pankartlarla gıda israfına ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan açlık sorununa dikkat çektiler.



İzci Oymağının liderliğini yapan Reha Midilli İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Türkan Hızlı izci disiplin ve felsefesine uygun olarak yıl boyu çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, bölgedeki diğer izci gruplarıyla ortak faaliyetlere katıldıklarını söyledi.

Türkan Hızlı; “Amacımız geleceğimizi yönlendirecek çocuklarımızı iyi bireyler olarak yaşama hazırlamak. Doğruları öğretmek. Zorlukları paylaşmak. Küreselleşen dünyada yaşanan sorunların herkesi ilgilendirdiğini ve çözümün elbirliğiyle olabileceğini benimsetmek. Bu amaçla bugün çevre temizliği yaptık. Gelip geçerken dikkat etmediğimiz çöplerin ne kadar çok olduğunu göz önüne serdik. Diğer yandan özellikle gıda maddelerinin israfının çokluğuna ve dünyada bu maddelere ulaşamayanların yaşadığı açlık nedeniyle meydana gelen ölümleri hatırlattık” dedi.





Seyfi GÜL







Okunma: 2467
Okunma: 2467












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)