ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça grevle uyandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 5.6.2013    

Foça grevle uyandı



KESK ve DİSK bağlısı sendikaların üyeleri tüm Türkiye ile birlikte Foça’da da bir günlük uyarı grevine gitti. Sabah işyerleri önünde toplandıktan sonra Demokrasi Meydanı’na gelen çalışanlar basın açıklaması, sloganlar ve halaylarla Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları ve hükümeti protesto ettiler.

Çalışanların eylem ve protestolarına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, İşçi Partisi Foça Şube üyeleri. bazı belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, esnaf ve vatandaşlarda destek verdi.



Greve katılan sendika üyeleri adına basın bildirisini Tüm BEL-SEN Foça temsilcisi Levent Mısır okudu.

“Talana ve ranta karşı başlatılan protestoları zor kullanarak bastırabileceğini zanneden AKP iktidarı tüm dikta rejimlerinin baş belası, en sağlam kayaya, halka toslamış bulunuyor” diyen Levent Mısır, barışçıl eylemler gerçekleştirenlerin canına kast eden boyutlara ulaşan, devlet şiddetinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.



Konuşması “İşçi Memur El Ele Genel Greve” “Faşizme karşı Omuz Omuza” “Direne Direne Kazanacağız” “Halkız Haklıyız Kazanacağız” sloganlarıyla kesilen Mısır taleplerini şu sözlerle sıraladı. “Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yapması gereken şey, günlerdir polis şiddetiyle engelleyemediği bu halk iradesi önünde boyun eğmek ve bunun gereklerini yerine getirmektir. İstanbul’u gaza boğan, halka saldırı emrini veren İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü görevden alınmalıdır. Tüm gözaltındakiler ve tutuklular derhal serbest bırakılmalıdır. Taksim Gezi Parkı’na Topçu Kışlası ve AVM yapılması planı iptal edilmelidir. Toplanma yasakları kaldırılmalı, biber gazı kullanımı yasaklanmalıdır”



Basın açıklamasının ardından eylemciler hoparlörlerden yükselen Duman’ın “Eyvallah” ve Cem Karaca’nın “Durduramayacaklar Halkın Coşkun Akan Selini” başta olmak üzere şarkılara eşlik ettiler, Moğollar’ın “Bi şey yapmalı” şarkısıyla halay çektiler.

Meydanda güvenlik önlemi alan polis eyleme müdahale etmedi. Basın açıklaması sloganlar ve halaylar sonrası olaysız dağılan grubun bir bölümü İzmir’deki eyleme katılmak üzere Gündoğdu Meydanı’na hareket etti.



Seyfi GÜL







Okunma: 2923
Okunma: 2923












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)