ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça her gece meydanda

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.6.2013    

Foça her gece meydanda



Yurdun değişik yerlerinde devam eden; Gezi Parkı eylemcilerine destek ve olayları protesto eylemleri İzmir’in Foça İlçesi’nde de aralıksız devam ediyor. Foça ve Yenifoça’daki gösteriler giderek Başbakan Tayyip Erdoğan’ı istifaya davet eden protesto eylemlerine dönüşüyor.

3 Haziran 2013 Pazartesi gece saat 21.00’da Belediye önündeki Demokrasi Meydanı’nda toplanan değişik yaş, meslek ve siyasi görüşlere sahip 500’ü aşkın Foçalı alanı Türk bayraklarıyla donattı, tencere tavalara vurarak sloganlarla inletti. Konuşmacılar iki eylemcinin ellerinde tutukları seyyar hoparlörler aracılığıyla kalabalığa ve çevredeki kafelerde oturanlara hitap etmeye çalıştı.



FOÇA BARIŞTA EN ÇOK ŞEHİT VEREN YERDİR

“Her şeye rağmen polisler bizim evlatlarımızdır. Ancak hiçbir polis tutuklanmamış, şiddete maruz kalan binlerce öğrencimiz tutukludur. Zulüm görmektedir. En önemli görevimiz her gece toplanarak bu protestoyu sağlamaktır” diyerek konuşmasına başlayan Volkan Sucukçu eylemleri halka aktarmadığı gerekçesiyle medyaya da ağır sözlerle yüklendi. “Ne olursa olsun yandaş medyayı, yalaka medyayı, yavşak medyayı sonuna kadar kınıyoruz. Gazetelerini almayacağız. Telefon ve internetle onları protesto edeceğiz. Haberleri ya dış basından, ya da Ulusal Kanal veya Halk Tv’den izliyoruz. Onlara binlerce teşekkür ediyoruz. Her akşam buradayız. Provokasyonlara gelmeyelim. Foça dünyada barış zamanında en çok şehit veren yerdir. Buradan giden binlerce askerimiz şehit olmuştur. Bu toprakların onlara vefa borcu vardır” diyen Sucukçu’nun sözleri sık sık tencere tava sesleri ve “Kahrolsun AKP Diktatörlüğü” “Hükümet İstifa” “Her Yer Taksim her Yer Direniş” “Direne Direne Kazanacağız” “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” “Ne Mutlu Türküm Diyene” “Tayyibin Uşağı Satılmış Basın” sloganlarıyla kesildi.



ZIPLAMAYAN TAYYİP

“Zıpla Zıpla Zıplamayan Tayyip” diye bağırarak tüm katılımcıların hareketlendiği ve renkli görüntüler oluşturduğu Demokrasi Meydanı’nda ikinci konuşmayı Nurhan Akova yaptı. “Bugün 34 Mayıs İlkbaharın Son Günü. Başladı Taksim Baharı” şiirini okuyan Akova bir polis panzerini Gümüşsuyu Asker Hastanesi’ne sokmayan ve halka gaz maskesi dağıtan askerlere selam gönderdi. Akova basın açıklamasını “70 milyonun isyanını biber gazıyla durduramazlar. Şiddet uygulandıkça meydana çıkanların sayısı artıyor. Her geçen dakika halkın kararlılığını daha da çoğaltıyor. Gelinen yerde tek bir çözüm vardır. Tayyip Erdoğan ve hükümet derhal istifa etmelidir. Direnişimiz amacına ulaşıncaya kadar her gece aynı saatte bu meydanda devam edecektir ” sözleriyle bitirdi.



ANDIMIZI OKUDULAR FOÇA POLİSİNİ ALKIŞLADILAR

Yerlere oturarak “Gençlik Marşı” ve “İzmir Marşı”nı söyleyen katılımcılar Okan Öz”ün gitarıyla seslendirdiği şarkılara da hep birlikte eşlik ettiler.

Zaman zaman yakılan meşaleler ile aydınlanan Demokrasi Meydanı’ndan yürüyüşe geçen eylemciler Sevgi Yolu, Foklu Çeşme güzergahını izleyerek Cumhuriyet Meydanı’na ilerlediler. Foçalıların evlerinden çıkarak korteje katıldıkları ve katılımcı sayısının neredeyse ikiye katlandığı yürüyüş sonrası grup; Atatürk Anıtı kaidesine çıkan dört genç kızın okuduğu “Andımız”ı yüksek sesle tekrarladıktan sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.



Çevrede güvenlik önlemi almasına rağmen herhangi bir müdahalede bulunmayan Foça Polisi’ne teşekkür eden ve alkışlayan göstericiler iki saate yakın süren eylem sonrası olaysız dağıldılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 2950
Okunma: 2950












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)