ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yenifoça’dan Gezi Parkı’na destek

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.6.2013    

Yenifoça’dan Gezi Parkı’na destek



İzmir ‘in Foça ilçesinde 1 Haziran 2013 Cumartesi günü Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen Gezi Parkı eylemcilerine destek, olayları protesto eylemleri 2 Haziran 2013 Pazar günü ve gecesi Yenifoça’da devam etti.

Saat 19.30’da eski belediye binası önünde toplanan ve aralarında bazı belediye meclis, Phokaia Lions Kulübü, CHP İlçe Gençlik Kolu, TGB ve çeşitli sivil toplum kuruluşları üyelerinin de bulunduğu 150 dolayında kişi sloganlar atarak yürüyüşe geçti.



Sahildeki meydanda Atatürk ve Cumhuriyet şehitleri için saygı duruşu ve birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra CHP Foça İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yetkin Atak katılımcılar adına basın açıklamasını okudu. Burada siyasi parti ve grup temsilcileri olarak değil halktan bireyler olarak bulunduklarını, ülkenin geleceğine sahip çıkmak için toplandıklarını belirten Yetkin Atak; “Cumhuriyetin kazanımlarına yönelik saldırılara dur diyoruz. Keyfi yönetime dur diyoruz. Diktatörlük istemiyoruz. Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. T.C.ye bayrağımıza sahip çıkıyoruz. 10 yıldır süren baskıya dur diyoruz. Yeter diyoruz” dedi.



HÜKÜMET İSTİFA SLOGANLARI ATILDI

Basın açıklamasının ardından büyük bir Türk bayrağı açan grup, Gençlik Marşı’nı söyleyerek ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” “Direne Direne Kazanacağız” “Gezi Parkına Selam Direnişe devam” “Hükümet İstifa” şeklinde sloganlar atarak. tekrar eski Belediye Binası önüne yürüdüler.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisi olaysız sona erdi.

Saat 21.00’da oluşturulan ve Türk bayraklarıyla donatılan onlarca araçlık konvoy beldenin tüm sokaklarını korna çalarak turladı ve yurdun değişik kentlerinde devam eden eylemlere destek verdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2710
Okunma: 2710












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)