ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça “hükümet istifa” sesleriyle inledi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 2.6.2013    

Foça “hükümet istifa” sesleriyle inledi



İstanbul Taksim Meydanı’nda devam eden olayları protesto ve eylemcilere destek amacıyla İzmir’in Foça İlçesi’nde 1 Haziran 2013 Cumartesi günü iki ayrı miting yapıldı.

İlk mitingi öğle saatlerinde İşçi Partililer yaptı. Basın açıklaması ile hükümeti istifaya davet eden İşçi Partililer “Hükümet İstifa Tayyip Yüce Divana”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Direne Direne Kazanacağız” “Kahrolsun AKP” “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek” şeklinde sloganlar attıktan sonra olaysız dağıldılar.



Saat 19.00’da başlayan ikinci eylemi CHP Foça İlçe Örgütü ve Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şubesi birlikte düzenledi. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurtseven, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, Gençlik Kolları Başkanı Yetkin Atak, Alevi Kültür Derneği Başkan Munzur Küçük ile partililer, dernek üyeleri ve 500’ü aşkın vatandaş mitinge katıldı.

Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı takiben Gençlik Marşı ve Onuncu Yıl Marşı’nı coşkuyla okuyan topluluk “Hükümet İstifa” “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” “Faşizme karşı Omuz Omuza” “ Taksim Hakkımız Söke Söke Alırız” “Birleşe Birleşe Kazanacağız” “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek” sloganlarıyla Demokrasi Meydanı’nı inlettiler.

Polis’in yoğun güvenlik önlemi aldığı, ancak müdahale etmediği miting, parti ve dernek yöneticilerinin de telkinleriyle yarım saatlik eylem sonunda olaysız olarak bitti.

CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert üyelerin ve bazı vatandaşların İzmir’deki eyleme katılım için gitmesine rağmen her türlü siyasi düşünceye sahip vatandaşların meydana gelerek tepkilerini ortaya koyduklarını belirterek; “Bu barajın suyunun artık taştığının göstergesidir. Siyasi görüşü ne olursa olsun ortaklaşa gerçekleştirilen bir halk hareketidir. Biriken tepkiler artık dışa vurmuştur. Halk “Artık Yeter” demiştir” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3270
Okunma: 3270












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)