ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kadına Şiddete Hayır kampanyasına Foça desteği

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.5.2013    

Kadına Şiddete Hayır kampanyasına Foça desteği



29 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 12.00’da Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca İzmir’in 30 ilçesinde de aynı anda başlatılan Kadına Şiddeti Protesto imza kampanyasına Foça’dan büyük destek geldi. Bir saat içinde 250’yi aşkın Foçalının imzaladığı bildiriye destek verenlerin çoğunluğu erkeklerden oluştu.

CHP Foça İlçe Kadın Kolları Başkanı Beyhan Türker ve üyelerin parti Demokrasi Meydanı’nda ki parti binası önünde açtıkları standda adeta kuyruk oluştu.

İmza Kampanyası ve bildiriye esas teşkil eden son olay nedeniyle; İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde eşi tarafından üzerine kaynar su atılarak yakılmaya çalışılan, yorganla boğulmak istenen 27 yaşındaki Şeyda Gözde’nin suratına yediği yumruklarla 11 gündür yoğun bakımda olduğunu öğrenen vatandaşlar tepkilerini imzanın yanı sıra sözlü olarak ta dile getirdiler.



TOPLUM KADINA ŞİDDETE ALIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Kampanyanın bir hafta devam edeceğini belirten CHP Foça Kadın Kolları Başkanı Beyhan Türker toplumun kadına şiddete alıştırılmaya çalışıldığını belirterek AKP iktidarını suçladı. 12 yıllık iktidar döneminde kadına şiddetin yüzde 1400 (bindörtyüz) arttığını vurgulayan Türker, kadını 3 – 5 çocuk doğurmaya yarayan bir araç olarak gören kafalarla bu konunun çözülemeyeceğini iddia etti.

“ Hem kadınlar hem aydın vatandaşlar olarak kadına şiddete razı olmayacağız. Canileri hoş görmeyeceğiz. Şiddet olmayan bir Türkiye istiyoruz.” diyen Beyhan Türker; Kadına şiddet uygulayanlar hakkında koruma ve tedavi amaçlı güvenlik tedbiri alınmasını, hafifletici sebeplerle ceza indirimi yapılmamasını, kadınlara iş bulunmadan sığınma evlerinden çıkarılmamasını istedi.

Toplanan imzaların CHP İzmir İl Başkanlığı ve Genel Merkez aracılığıyla etkili ve caydırıcı önlemleri içeren yeni yasal düzenlemeler için TBMM’ne ulaştırılacağı öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2584
Okunma: 2584












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)