ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı turizmci yasak değil teşvik istiyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 26.5.2013    

Foçalı turizmci yasak değil teşvik istiyor



Yeni çıkan yasayla gelen alkollü içki yasaklarının zor durumda olan turizmcileri şimdiden kötü etkilediğini iddia eden Foçalı turizmciler yasak değil teşvik istediler.

Foça gibi sezonun kısa sürdüğü bölgelerde gelen turistin özgürlüğün yanı sıra uygun fiyatta aradığını belirten turizmciler içki, balık ve deniz ürünlerindeki fiyat artışının kendilerini güneydeki büyük tesisler ve komşu ülkelerle rekabet edemez hale getirdiğini savundular. “Bu gidişle turizm belgeli işyerlerimizi kapatıp çorbacıya çevirmek zorunda kalacağız” diyen işyeri sahipleri her gelir düzeyinde yerli ve yabanı turiste hitap etmek istediklerini, bunun da hükümetin desteğiyle olabileceğini vurguladılar.



YABANCI TURİST BİLE GİRMEDEN YASAK VAR MI DİYE SORUYOR

30 yıldır sektörde hizmet verdiklerini belirten turistik belgeli Foça Sahil Balık Restoran’ın ortaklarından İnan Kılıç durumlarının son iki yıldır çok kötüye gittiğini söyledi.

İnan Kılıç; “Hükümetimizin gençliği koruma yönünde alkolle ilgili tedbir almasına bir diyeceğimiz yok. Ancak yerli ve yabancı turiste hizmet ederek yaşamını sürdüren işletmeler, insanlar var. İki yıl önce 28 lira dolayında olan rakı fiyatı 52 ila 80 liralar dolayına yükseldi. Balık ve deniz ürünlerinin fiyatları da aldı başını gidiyor. Biz temin fiyatlarının üzerine varlığımızı devam ettirecek makul karlar koysak bile müşterimize pahalı geliyor. Bunun üzerine gelen alkol yasakları işimize iyice tuz biber ekti. Yabancı turist bile restorana girmeden önce yasak var mı diye sormaya başladı”

YUNANİSTAN’A ADALARA GİDECEĞİZ

“10 kişi dolayında sürekli personel çalıştırmak zorundayız. Müşteri gelmese de onların ücretlerini, kirayı, vergileri, elektriği, suyu ve daha birçok şeyi ödeyecek parayı bulmak zorundayız. Bize gelen müşteri her gün gelen müşteri değil. Ayda, sezonda bir kez geliyor. Gelen buraya kırk yılda bir günbatımında rakı balık keyfi yapmaya geliyor. Hem fiyattan hem yasaktan korkmadan Foça’nın güzelliğine bakarak yemeğini yemek içkisini yudumlamak istiyor. Yunanistan’a, adalara gittik daha ucuz, yasak yok, böyle giderse programımızı oralara yapacağız diye sitem ediyorlar.”



HERKESE HİTAP ETMEK İSTİYORUZ

“Yerli yabancı demeden her kesimden insana hitap etmek istiyoruz. Herkes gelsin balığını, yemeğini yesin, istiyorsa rakısını içebilsin istiyoruz. Herkese hizmet edebilelim istiyoruz. Masalarımız doluyken kazanalım istiyoruz. Eskiden sabah saat 10 – 11 gibi müşteri akmaya başlardı. Şimdi 18 – 19 ‘da tek tük geliyor. Birde saat 22.00 sendromu başladı. Bizde yasak olmamasına rağmen hafta sonu bile gelenin yüzünden tedirginlik okunuyor”

ÇORBA LAHMACUN AYRAN’A DÖNMEK ZORUNDA KALACAĞIZ

“Restoran levhamızın yanındaki alkollü içki markalarının amblemlerini bile kaldıracağız. Tekirdağ’ı anımsatan üzümlü yeşil levhalarımızı sökeceğiz. Reklam yapamayacağız. Bu gidişle aç kalmamak için çorba, lahmacun ve milli içkimiz ayran’a dönmek zorunda kalacağız. Turizm bu ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri ise hükümetimizin sektörde bizim gibi işletmeleri de dikkate alarak içki ve işletme vergilerini, temin fiyatlarını ve yasakları gözden geçirmesini istiyoruz.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3900
Okunma: 3900












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)