ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Gerenköylü çiftçi kooperatif çatısı altında birleşti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 25.5.2013    

Foça Gerenköylü çiftçi kooperatif çatısı altında birleşti



İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı Gerenköy’de çalışmaları üç yıl önce başlayan Tarım ve Hayvancılık Kooperatifi’nin kuruluşu tamamlandı. Kooperatif ve bünyesinde yer alan Süt Toplama ve Soğutma Merkezi’nin açılışı 24 Mayıs 2013 Cuma günü törenle yapıldı.

S.S. Gerenköy Tarım ve Hayvancılık Kalkınma Kooperatifi adıyla hizmete başlayan kooperatifin açılışına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Emel Ak, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmail Şahin, bazı İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kooperatif üyeleri ile üretici vatandaşlar katıldılar.



Açış konuşmasında, Gerenköylü üreticiler olarak, ortak çıkarlarını korumak bilinç ve isteğiyle bir araya geldiklerini belirten kooperatif kurucu başkanı Serkan Kaplan; Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün ürettikleri sütü işlemek üzere satın alarak kendilerine büyük destek verdiğini söyledi.

Serkan Kaplan; “Amacımız; ürün kalitemizi arttırıp, çeşitliliğini arttırmaktır. Kooperatifimize yer ve araç tahsis eden Foça Belediyesi ile destek veren tüm kurumlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmasına “Önemli tarımsal üretim sahalarının ve hayvancılığın bulunduğu Gerenköy için, kooperatif önemli bir gelişmedir” sözleriyle başlayan Foça Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Emel Ak; ‘‘2011 yılında, İzmir için sütte soğuk zincirin kurulması kapsamında; İl Müdürlüğümüz tarafından bu proje için görevlendirildik. Proje kapsamında, % 90’ı İzmir Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak sağlanan ve % 10’unu kooperatifin karşıladığı; 47 milyar liralık süt soğutma tankı ve ekipmanının alımını gerçekleştirdik. Foça Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile Gerenköy Süt Toplama ve Soğutma Merkezi projemizi hayata geçirdik” dedi.



Üreticilerin 21 Mayıs Süt Günü’nü kutlayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da; ‘‘Küresel sıkıntıları biraz olsun azaltmanın bir yolu da, kooperatifçilikte birleşerek büyümektir. Foça’ya bağlı iki beldemizin ve dört orman köyümüzün en büyük geçim kaynağı; tarım ve hayvancılık. Yöremizde yapılan tarımsal üretimlerle marka haline geldik. İlçemizde, başta Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Foça Süt firmasının ürettikleri olmak üzere; yoğurt, ayran ve peynir türü birçok ürün, çok aranır hale gelmiştir. Gerenköy, kooperatifle gelecek için çok önemli bir işe imza atmıştır. Gelecek nesiller, sağlıklı bir yaşam sürmek istiyor. Sağlıklı nesillerde böyle kooperatiflerin üretmiş olduğu iyi ürünlerle yaratılacak.’’ dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek kooperatif ve tesisler hizmete açıldı. Foça Kaymakamı Abbas Yeşilkuş da açılış sonrası Gerenköy’e gelerek Tarım ve Hayvancılık Kalkınma Kooperatifi Başkanı Murat Sezer ve yönetimini kutlayarak, başarılar diledi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3822
Okunma: 3822












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)