ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da 19 Mayıs kutlamalarının yıldızı minik İnci

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.5.2013    

Foça’da 19 Mayıs kutlamalarının yıldızı minik İnci



19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94. Yıldönümü, İzmir’in Foça ilçesinde de törenlerle kutlandı. Geçmiş yıllara göre katılımın azlığı dikkat çekerken son bölümde kendini danslara kaptıran minik İnci sempatik tavırlarıyla törenlerin yıldızı oldu.



Kutlamalar saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. İlçe protokolünün hazır bulunduğu sunumda anıta yönetmelik gereği sadece Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü’nün çelenginin İlçe Müdürü Erkan atik tarafından konulmasının ardından Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foçalı gençler anıta kırmızı beyaz karanfiller bırakarak saygı duruşunda bulundular.



Demokrasi Meydanı’nda devam eden kutlamalarda katılımcıların azlığı ve boş koltuklar dikkati çekti. Bazı vatandaşlar törenin meydanda yapılacağını bilmediğini belirtirken, sıcak havanında katılımcı sayısını etkilediği sanılıyor.

Foça Kaymakam Vekili Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, askeri ve sivil kurum temsilcileri, bazı belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların hazır bulunduğu kutlama programı İlçe Öğrenci Meclis Başkanı Yenifoça Recep Kerman Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Canan Kütükçüoğlu’nun, gençlik adına konuşması ile başladı.

Okunan şiirler, Foça Belediyespor Kulübü Taekwondo Şubesi Öğrencilerinin gösterileri, Foça Kent Konseyi Halk Oyunları Topluluğunun Üsküp Yöresi oyunları ve Cemil Midilli Lisesi Asma Kilit Müzik Topluluğunun konserinden sonra ilçe dahilinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlerin kupa, madalya ve ödülleri verildi.



Son olarak alana çıkan Foça Belediyesi Dans Kursu öğrencilerinin gösterileri sırasında 6 yaşındaki İnci Kilisleroğlu’nun kendini tutamayarak grubun önüne çıkması, sevimli tavırlarla bire bir figürleri tekrarlayarak dans etmesi kendisini ilgi odağı haline getirdi.

Çalınan düğün halayına protokol üyeleri ve halkında katılımıyla tören renkli görüntülerle sona erdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3612
Okunma: 3612












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)