ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yeni Foça ve Gerenköylü kadınların sergisinde yok yok

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.5.2013    

Yeni Foça ve Gerenköylü kadınların sergisinde yok yok



Foça Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Yeni Foça ve Gerenköy’de açılan kurslara devam eden kadınların ürettiği el emeği Yeni Foça Çok Amaçlı Salonu’nda beğeniye sunuldu. Sergilenen eserlerin güzelliği ve çokluğu ziyaretçilere adeta “burada yok yok” dedirtti.

!5 Mayıs 2013 Çarşamba günü düzenlenen sergi açılış töreni halk oyunları ekibinin Üsküp oyunları ve dans grubunun modern dans gösterileriyle eğlenceli bir havada başladı.



Kursiyerler adına Nihal Özer’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu, yaygın eğitimin önemine işaret etti ve bu kurslara katılanların bilimsel, kültürel, sosyal gelişimlere ayak uydurabildiğini, boş zamanlarını değerlendirdiklerini ve aile bütçelerine önemli ölçüde katkıda bulunduklarını söyledi.

Ahmet Kutlu; “Bir ülkenin doğal kaynakları ne olursa olsun, yetişmiş insan gücü olmadığı takdirde gelişmesi mümkün değildir. Zamanımızda yaşanan hızlı teknolojik gelişmeler nedeniyle örgün eğitimde verilen bilgiler yetersiz kalmaktadır. Bu da “”Hayat Boyu Öğrenme”yi ve Halk Eğitim Merkezlerini vazgeçilmez kılmıştır.”dedi.

Ahmet Kutlu Eylül 2012 ayında başlayan kurslarda 17 öğretmen ve usta öğreticinin görev aldığını, toplam 320 kursiyere eğitim verildiğini, makine nakışları, mis sabun, gümüş kazaz örücülüğü, giyim, takı, oya, deri aksesuar gibi kursların yanı sıra bu yıl avcı eğitimi, voleybol ve dershaneye gidemeyen öğrencilere yönelik olarak Seviye Belirleme Sınavları (SBS)’na Hazırlık Kursları da açtıklarını sözlerine ekledi.



Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, eski ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güngör, Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Özay, Yeni Bağarası Mesut Kuru İlköğretim Okulu Müdürü Ali Özener ve Recep Kerman Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Aksoy tarafından kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından sergi açılış kurdelesi alkışlarla kesildi.

Kursiyerlerin büyük özenle, sabırla tel tel işledikleri, yoğurup şekil verdikleri deri çantalar koltuk örtüsü takımları, giysiler, rengarenk ve mis kokulu sabunlar, takılar, oyalar, çeyizlik eşyalar, işlemeler, bilezikler, dekoratif eşyalar, sehpalar, mücevher kutuları, tablolar vb. binlerce eserle doldurulmuş standlar büyük bir beğeni ve hayranlıkla gezildi. Dileyen ziyaretçilere ürünlerle ilgili bilgi verildi.

Satışta yapılan serginin 19 Mayıs 2013 Pazar gününe kadar açık kalacağı ve 09.00 ila 19.00 saatleri arasında gezilebileceği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3681
Okunma: 3681












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)