ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kızılay Foça Şubesi’nden 112 aileye kurban eti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.5.2013    

Kızılay Foça Şubesi’nden 112 aileye kurban eti



Türk Kızılayı Foça Şubesi vekaletle kurban kestirenlerin etlerinden yapılmış kuşbaşı ve kavurmaları ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttı.

Kurban Bayramı’nda vekalet vererek namlarına kesim yapılmasını isteyen vatandaşların etlerinden hazırlanan kuşbaşı ve kavurmalar 800’er gramlık kutularda konserve olarak hazırlandı. Her yıl Türkiye’nin değişik bir bölgesine yapılan dağıtım için bu yıl Ege Bölgesi seçildi. Bu kapsamda Kızılay Foça Şubesi’nin görev alanına giren bölgede yaşayan 112 aileye bir kavurma bir kuşbaşı konserve olmak üzere ikişer adet kurban eti yaşadıkları evlere gidilerek teslim edildi. Dağıtımı Şube Kadın Kolları Başkanı Selma Yeşil ile birlikte gönüllü üyeler gerçekleştirdi.



Yapılan konservelerin küçük bir miktarını kendi kurban etlerinden tatmaları için vekalet veren vatandaşlara da ilettiklerini belirten Kızılay Foça Şube ikinci başkanı Muharrem Yeşilkaya asıl dağıtımı Bağarası, Yeni Bağarası, Gerenköy, Kocamehmetler, Ilıpınar, Yeniköy, Kozbeyli ve Foça Merkez’de muhtarlıklar aracılığıyla önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yaptıklarını söyledi.



Muharrem Yeşilkaya; “Kızılay böylece hem dini gereklerini yerine getirmek isteyen vatandaşların dileklerini yerine getirmiş hem de bunların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamış oluyor. Biz kurbanını Kızılay aracılığıyla kestirenlere teşekkür belgesi veriyoruz. Ama gönüllü arkadaşlarımızla dağıtım için gittiğimiz evlerde bize edilen teşekkürün değeri hiçbir şeyle ölçülmez” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3034
Okunma: 3034












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)