ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Menemen Ticaret Odası’nda Yılmaz Güral yeniden başkan

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 13.5.2013    

Menemen Ticaret Odası’nda Yılmaz Güral yeniden başkan



8 Mayıs 2013 Çarşamba günü yapılan seçimde kazandıkları sekizer meclis üyeliği ile birbirlerine sayısal üstünlük sağlayamayan Yılmaz Güral ve Haluk Akgün’ün listelerinde dengeyi ilçe seçim kurulunun tespiti bozdu.

Alınan bilgiye göre Menemen İlçe Seçim Kurulu yaptığı incelemeyle beyaz listeden seçilen Noyan Özkan’ın adaylığını geçersiz ilan etti. İzmir İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz da reddedilince Özkan’ın adaylığı düşmüş oldu.

Beyaz listede kazanan Noyan Özkan’ın adaylık için yasal gereklilik olan; Menemen Ticaret Odası’nda iki yıllık üyelik süresini doldurmadığı gerekçesiyle adaylığı düşürüldü. Aynı listedeki yedek adayların da bu şarta uymadığı tespit edildikten sonra yeşil listeden seçime giren adaylar arasından kura ile meclisin yeni ve son üyesi belirlenmiş oldu. Coşkun Yıldız’ın seçilmesiyle dengeler yeşil liste lehine 9 – 7 olarak değişti. Bu değişimle birlikte Yılmaz Güral’ın yönetim kurulu başkanlığı da kesinleşti.

Menemen Ticaret Odası konferans salonunda yapılan seçimlerde odanın kayıtlı 1300 (binüçyüz) üyesinden 809 (sekizyüzdokuz)’u oy kullanmış, mevcut başkan Yılmaz Güral 428, Haluk Akgün 369 oy almış, 12 oy geçersiz sayılmıştı.

İzmir İl Seçim Kurulu’nun itiraz değerlendirmesinden sonra listeler aşağıdaki şekilde oluştu.

(Beyaz Liste): Haluk Akgün, Ersay Özalp, Fatih Ertuğ, İsmet Tuna, Ömer Durdu, Savaş Kurt ve Mustafa Şeker

(Yeşil Liste): Yılmaz Güral, Erdinç Cengiz, İzzet Süsoy, Güven Özgüven, Hüseyin Yontucu, Ahmet Selek, Ali Azgın, Coşkun Yıldız ve Mehmet Ali Akparlak

Seyfi GÜL







Okunma: 2634
Okunma: 2634












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)