ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Hıdrellezi İngiliz Burnu’nda karşıladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.5.2013    

Foça Hıdrellezi İngiliz Burnu’nda karşıladı



İzmir’in Foça İlçesi’nde (5 Mayıs 2013) Pazar gece başlayan Hıdrellez kutlamaları 6 Mayıs 2013 Pazartesi günü kente iki kilometre mesafedeki İngiliz Burnu’nda devam etti. Dünyaca ünlü grupların katıldığı Rock festivaliyle tanınan alan bu kez uçurtmalarla renklendi, Türk Müziği ve Roman havalarıyla inledi.

Kent merkezinden otobüsler ve denizden teknelerle İngiliz Burnu’na taşınan bini aşkın Foçalı çeşitli etkinliklerle baharı farklı bir ortamda karşıladı.



ÜÇ FİDANI ANDI

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ etkinlik açılışında yaptığı konuşmada 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı da andı. Gökhan Demirağ; “Hıdrellez kültürümüzde önemli bir yere sahip. İngiliz Burnu da denizin yeşille buluştuğu konumuyla bu kutlamalara ev sahipliği yapabilecek en güzel mekanlardan biri. Bu yıldan itibaren kutlamaları burada yaparak geleneksel hale getireceğiz” dedi.



1000 KİŞİYE BALIK EKMEK

Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, bazı daire müdürleri ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı etkinlikler çocuklara hediye edilen uçurtmaların gökyüzüne yükselmesiyle başladı. Büyük mangallarda 1000 kişiye yetecek miktarda pişirilen balıklar ekmek arası yapılarak vatandaşlara dağıtıldı.



GÖKYÜZÜ UÇURTMALARLA DOLDU

Gökte uçurtmalar, elde balık ekmeklerle renkli görüntüler oluşan İngiliz Burnu kumsalında önce Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. Hıdrellez için seçilmiş özel oyunlarıyla coşkuyu arttıran Halk Oyunları ekibinin ardından Türk Halk Müziği korosunun türküleri bir ağızdan söylendi. Foçalı gençlerden oluşan Foça Belediyesi Dans Grubu’nun gösterisinden sonra sahneye gitarist şarkıcı Oğuzhan Çakırefe çıktı. Hareketli Latin ve Türkçe parçalarla büyük alkış alan Çakırefe konserini gitar kursu öğrencileriyle sürdürdü.



BAŞKAN DEMİRAĞ BALIKÇILARLA PİSTTE

Havanın kararmaya başlamasına ve programın sona ermesine rağmen alandan ayrılmayan genç yaşlı tüm vatandaşlar piste dönüşen kumsalda kıvrak danslarla kurtlarını döktüler. Foçalı balıkçılar aralarına Başkan Demirağ’ı da alarak roman ve balkan müzikleri eşliğinde doyasıya oynadılar.

Sahilden toplanan taşlarla ev’cikler yapıldı. Küçük kağıtlara yazılan dilekler denize ve ağaç diplerine bırakıldı.

Foçalılar farklı bir Hıdrellez kutlamasının ardından geldikleri otobüs ve teknelerle evlerine doğru yola çıktılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 3154
Okunma: 3154












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)