ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Hıdrellez ateşinde şampiyonluk kutladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.5.2013    

Foça Hıdrellez ateşinde şampiyonluk kutladı



İzmir’in Foça İlçesi’nde iki gün sürecek Hıdrellez şenlikleri yakılan ateşlerle başladı. Hıdrellez coşkusu bir süre sonra Galatasaraylıların şampiyonluk kutlamalarıyla birleşti.

Foça Belediyesi baharın ve yenileşmenin başladığı gün olarak kabul edilen Hıdrellez kutlamaları için Foça Demokrasi Meydanı’nı bayram yeri gibi düzenledi. 5 Mayıs 2013 Pazar akşamı saat 21.00’da ateşler yakıldı. Çocuk, genç yaşlı yüzlerce vatandaş bir yandan yakılan ateşler üzerinden atlarken, diğer yandan çalan coşkulu müziklerle dansetti. Roman havaları eşliğinde göbekler atıldı, balkan müzikleriyle halaylar çekildi.



Saat 22.00 dolayında biten maçın ardından araç ve yaya konvoylarıyla Galatasaraylılar meydan ve civarındaki sokakları şampiyonluk şarkılarıyla inletmeye başladılar. Demokrasi Meydanı’nda ki Hıdrellez kutlamaları ile şampiyonluk şarkıları birbirine karıştı.

Kutlamalara ailesiyle birlikte katılan Beşiktaş taraftarı Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, vatandaşların Hıdrellezini, Galatasaraylıların şampiyonluğunu kutladı.



Kutlamalar 6 Mayıs Pazartesi günü İngiliz Burnu’nda devam edecek. Küçükdeniz Limanı’ndan saat 16.30’da kalkacak tekneler ve Foça Pazaryeri’nden saat 17.00’da hareket edecek araçlar ile ulaşım ücretsiz olarak sağlanacak.

Saat 17.30’da İngiliz Burnu’nda başlayacak etkinlikler kapsamında Foça Belediyesi Müzik ve Dans Kurslarının öğrencileri mini konserler ve dans gösterileri sunacak. Büyük mangallar kurulacak. Vatandaşlara balık-ekmek ikram edilecek.







Seyfi GÜL







Okunma: 3310
Okunma: 3310












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)