ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Balık Halinin duvar resimleri Fransız gönüllü Timothee’den

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 21.4.2013    

Foça Balık Halinin duvar resimleri Fransız gönüllü Timothee’den



Avrupa Gönüllülük Hizmeti (AGH) projesi kapsamında Atölye Deneme Sanat Derneği ile iletişim kurarak Türkiye’ye gelen Fransız Timothee Gouraud (25) Foça Balık Hali’nin duvarını resimlerle süslüyor.

Ülkesinde de Graffiti Kreatör (duvar resimcisi) olarak çalışan Timothee, Foça’nın ahtapot, deniz anası, balıklar, sebzeler gibi yerel değerlerini, uzaktan bakılınca okunabilen büyük bir Foça yazısının içine gizleyerek resmediyor.



Daha önce Fransa’nın Başkenti Paris yakınlarında Mantes La Jolie’de yapılan Rock festivali ile, Pantin’de yapılan Hip Hop festivallerinde büyük çaplı duvar resimleme işleri yaptığını belirten Timothee Gouraud, Türkiye’ye dördüncü gelişi olduğunu söyledi. İzmir’i ve Foça’yı çok sevdiğini ancak İzmir’in her gelişinde, arttığını gördüğü apartmanlar ve büyük yapılar nedeniyle güzelliğini kaybettiğini dile getirdi.

Gönüllülük kapsamında hiçbir ücret almadan yaptığı işten çok mutlu olduğunu anlatan Timothee Gouraud “Buraya arkadaşlarım için geldim. Türkiye’yi çok seviyorum. Deniz var, güneş var. İnsan ve hayat çok güzel. Burayı boyarken beni rahat bırakmayan rüzgarı bile çok seviyorum. En çokta beni çalışırken görenlerin “Eline Sağlık Timothee” demelerini seviyorum” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3267
Okunma: 3267












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)