ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir 37.Turizm Haftasına Foça’da görkemli açılış

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.4.2013    

İzmir 37.Turizm Haftasına Foça’da görkemli açılış



15 – 19 Nisan 2013 tarihleri arasında kutlanacak İzmir ili 37.Turizm Haftası’nın açılışı Foça ilçesinde görkemli törenlerle yapıldı.

15 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’da başlayan açılış törenlerine İzmir Vali Yardımcısı Adem Karaosmanoğlu, İzmir İl Özel İdaresi Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar (ETİK) Birliği Başkanı Mehmet İşler, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Celal Yıldız, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, AKP Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, Temad Foça Şube Başkanı Şeref Alkoç, Foça Turizm Derneği(TUDER) Başkanı Işıl Dirim Kavitaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Foça Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Avşar Kurgun, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler, turizm okulları öğrencileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.



Foça Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na İzmir Valiliği, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Foça Belediyesi adına çelenk sunumunun ardından oluşturulan kortej Büyükdeniz Sahil caddesi, Foklu Çeşme, Reha Midilli Caddesi Sevgi yolu güzergahını izleyerek davul zurna ve halk oyunları ekiplerinin rengarenk görüntüleri, esnaf ve vatandaşların alkışlarıyla Demokrasi Meydanı’na yürüdü.

TURSAB İzmir BYK Başkanı Rıza Gencay, ETİK Başkanı Mehmet İşler, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ve İzmir Vali yardımcısı Adem Karaosmanaoğlu açılış konuşmalarını yaptılar.



UMARIM CLUB MED'İ GELECEK YIL TURİZM HAFTASI’NDA AÇARIZ

Konuklara “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; İzmir Turizm Haftası’nın Foça’da kutlanmasından dolayı büyük onur ve gurur duyduklarını belirtti. Foça’nın turizminin çevre, doğa ve tarih üçlemesiyle ilerleyerek geliştiğini butik turizme önem verdiklerini, turizm geçmişi açısından Foça’nın Türkiye’de bazı ilkleri temsil ettiğini anlatan Demirağ, Club Med’i buna örnek gösterdi. Gökhan Demirağ; Umarım bir dahaki yıl Turizm Haftası’nı atıl durumdaki bu tesisimizi açarak kutlarız” dedi.

DAHA FAZLA HARCAMA YAPAN GRUPLARIN DİKKATİNİ ÇEKMELİYİZ

2012 yılı itibariyle İzmir iline gelen yabancı turist sayısının bir milyon üçyüzyetmiş bin (1.370.000) civarında olduğunu, ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde dördünü alan İzmir’in potansiyeline karşılık bu payın çok düşük olduğunu söyleyen İzmir Turizm ve Kültür Müdürü Abdülaziz Ediz yapılan çalışmalarla kentin Ege ve Akdeniz destinasyonunda vazgeçilmez yerlerden biri haline geleceğini söyledi Ediz; “Ülkemiz son yıllarda turizm alanında hızlı bir büyüme göstermektedir. 1980’lerde 1.2 milyon olan turist sayısı 2012 yılında 32 milyona çıkmıştır. Hedefimiz İzmir’in daha fazla harcama yapacak grupların ilgisini çekecek bir şehir haline getirilmesi, bu amaçla İzmir’e özgü değerlerin en iyi şekilde tanıtılması, bu arada korunmasıdır. İzmir’in farklılığını ortaya çıkararak, tanıtılması, doğal çevrenin ve tarihi dokunun korunması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, yerel yönetimlerimize, sivil toplum örgütlerimize, basınımıza ve tüm vatandaşlarımıza toplumsal görev düşmektedir.” dedi.

UN ŞEKER SU VAR HATA HELVA YAPMADA

İzmir Vali Yardımcısı Adem Karaosmanoğlu’da konuşmasında bölgenin değerlerine vurgu yaparak, “Un, şeker, suyumuz mevcut, helva yapmamızda bir hata var. Hangi kentimize, beldemize, köyümüze gitsek tarih fışkırıyor. Turizmde marka olmak için yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve İzmir’de yaşayan tüm vatandaşlarımız bu taşın altına elini sokarak turizmi daha üst seviyelere taşımak, İzmir’in aldığı payı yükseltmek zorundayız” dedi.



ÖDÜL BİSİKLET KUŞADASI TATİLİ VE PARA

“Foça’da Turizm” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere bisiklet, Kuşadası’ndaki beş yıldızlı bir otelde üç gün konaklama ve 100’er Tl’den oluşan para ödüllerinin verilmesinin ardından halk oyunları ekiplerinin gösterileri başladı.

İki saate yakın süren program boyunca coşkulu oyunlar sergileyen Foça okullarında görevli öğretmen ve öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları ekipleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi DİFAT Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri büyük alkış aldı.



Demokrasi Meydanı’ndaki program; İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun söylediği Türk Dünyası’ndan seçme şarkılarla sona erdi.

İlk gün etkinlikleri Foça’daki değişik mekanlarda yöresel sanatlar sergisi, Foça’ya özgü yemeklerin ikramı, tanıtıcı film ve slayt gösterileri ile sürdü..



Seyfi GÜL







Okunma: 2694
Okunma: 2694












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)