ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Gökyüzünde ay denizde sahne pop orkestrasıyla Foça şahane

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.4.2013    

Gökyüzünde ay denizde sahne pop orkestrasıyla Foça şahane



İzmir’in Foça ilçesi 12-14 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Terra Madre Tatların Buluşması” etkinlikleriyle günlerin yanı sıra birbirinden dolu ve hareketli geceler yaşadı. Deniz üzerine kurulan sahnede İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın verdiği konserde ise kulaklar çalan müzikle, gözler muhteşem manzarayla bayram etti.



BİNÜÇYÜZ KİŞİLİK BALIK EKMEK YETMEDİ

13 Nisan 2013 Cumartesi günü gerçekleştirilen gündüz programının ardından akşam saatlerinde sahile büyük mangallar kuruldu. Foça’nın leziz balıkları ateşe vuruldu. Oluşan uzun kuyruklardaki vatandaşlara balık ekmek dağıtıldı. Pişirim ve dağıtıma bizzat katılan Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin binüçyüz kişiye göre hazırlık yaptıklarını, tamamını dağıttıklarını, ancak dört bin kişinin talebiyle karşılaştıklarını söyledi. Ceyhan Çetin; “Foça Turizm, Tarım ve Balıkçılık kentidir. Balıkçılık ayağını oluşturan bizler mangalda balık ekmek dağıtımını üç ayda bir düzenli olarak yapacağız. Foça’ya gelen misafirlerle Foçalının ekmek teknesi bu ürününü pişirip dağıtarak paylaşacağız” dedi.



POP ORKESTRASI DENİZ ÜZERİNDEKİ SAHNEDE

Balık ekmek dağıtımının ardından Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri önündeki plajın sahne haline getirilmiş tahta iskelesi üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası sahne aldı. Sahildeki ışıkların denize vuran akisleriyle yakamozlanan, gökyüzündeki yarımay’ın parlak ışığında mehtaplı bir gece yaşayan Foçalılar ve konuklar manzara ve popüler müziklerin etkisiyle kendilerinden geçtiler. Solistler Gamze Matracı ve Esen Şeyda Özkulalı’nın birbiri ardına söylediği hareketli parçalara; çocuklar, gençler ve bazı büyükler kumsalda dans ederek, tempo tutarak katılırken, sahil boyunca oturup konser izleyenler şarkıları birlikte söyleyerek büyükçe bir koro oluşturdular.



BU BENİM EN BÜYÜK HAYALİMDİ

Orkestranın solistlerinden Esen Şeyda Özkulalı hayatı boyunca hayal ettiği bir şeyi gerçekleştirme fırsatı verdiği için Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a teşekkür etti. Esen Şeyda Özkulalı; “Deniz üzerinde şarkı söylemek benim en büyük hayallerimden biriydi. Bu gece güzel bir tesadüfle Foça’da bunun gerçeğe dönüşmesini yaşıyorum. Ay ışığı altında denizin üzerinde şarkılar söylüyorum. Böyle güzel bir toplulukla bu kadar güzel bir ortamda müziklerimizi paylaştığımız için çok mutluyum” dedi.

İBB Pop Orkestrası’nın konseri gecenin ilerleyen saatlerine kadar coşkuyla devam etti.

Seyfi GÜL







Okunma: 2899
Okunma: 2899












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)