ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir Turizm Haftası’nı Foça’da kutlayacak

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 14.4.2013    

İzmir Turizm Haftası’nı Foça’da kutlayacak



İzmir İli 37.Turizm Haftası kutlama etkinlikleri 15 – 19 Nisan 2013 tarihlerinde Foça ilçesinde gerçekleştirilecek.

Turizm Haftası açılışı 15 Nisan Pazartesi günü İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz’in de katılımıyla yapılacak. Foça Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na İzmir Valiliği, İzmir İl Kültür ve Müdürlüğü ve Foça Belediyesi adına çelenk sunumunun ardından tüm protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların oluşturacağı kortej Demokrasi Meydanı’na yürüyüşe geçecek. Davul zurnalı kortejin meydana varmasının ardından TURSAB İzmir BYK Başkanı Rıza Tuncay, ETİK başkanı Mehmet İşler, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ve İzmir Valisi Cahit Kıraç açılış konuşmalarını yapacaklar.

İlk gün programında “Foça’da Turizm” konulu yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Expo 2020 tanıtımı, halk oyunları ekibinin gösterisi, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun gösterisi, yöresel sanatlar sergisi, Dokuz Eylül Üniversitesi DİFAT Halk Oyunları Topluluğu gösterisi, Foça’ya özgü yemeklerin ikramı, tanıtıcı film ve slayt gösterileri de yer alıyor.

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında 17 Nisan 2013 Çarşamba günü Dokuz Eylül Üniversitesi Mali Koordinatörü Prof. Dr.Alp Timur’un moderatörlüğünde, İzmir Kent Konseyi Başkanı Turizm Yazarı Güman Kızıltan- ETİK Ege Otelciler Birliği Başkanı Mehmet İşler ve Foça Turizm Derneği (TUDER) Başkanı Işıl Dirim Kavitaş’ın katılacağı ”Türkiye, İzmir ve Foça Turizmi, 2012 Değerlendirmesi ve Gelecekten Beklentiler” konulu panel gerçekleştirilecek.

Kutlamalar 18 Nisan 2013 Perşembe günü konser ve dans gösterileri ile devam edecek. Hafta boyunca Foça ilçesi okullarına devam eden öğrenciler arasında resim, şiir ve kompozisyon dallarında turizm konulu yarışmalar düzenlenecek.



Sezon başı olmasına rağmen düzenledikleri etkinliklerle Foça’nın yanı sıra İzmir turizmine de katkı yaptıklarını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ “Tatların Buluşması’ndan sonra şimdi de turizmcileri buluşturduklarını söyledi. Demirağ; “Hafta boyunca sürecek etkinlikler her kesimden insanımıza hitap edecek. Başta etkinliklere katkı yapacak turizmciler olmak üzere bölgeye ilgi duyan yatırımcılar ile gezmek, dinlenmek ve eğlenmek isteyen tüm vatandaşlarımızı Foça’ya davet ediyorum.” Dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2681
Okunma: 2681












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)