ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Aziz Kocaoğlu “Hem yönetiyor hem kalkındırıyoruz”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 13.4.2013    

Aziz Kocaoğlu “Hem yönetiyor hem kalkındırıyoruz”



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; 13 Nisan 2013 Cumartesi günü Foça’da “Terra Madre Tatların Buluşması” etkinliklerinin resmi açılışına katıldı. Vatandaşlardan büyük ilgi gören Kocaoğlu stantları tek tek dolaştı, görevlilerle şakalaştı, esprileriyle çevresini de neşelendirdi.

“Tatların Buluşması etkinliklerinin açılışına Kocaoğlu’nun yanı sıra Foça Kaymakam vekili Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Dünya Bioçeşitlilik Vakfı Başkanı Piero Sardo, CHP Foça İlçe başkanı Osman Mert, bazı siyasi parti temsilcileri ile yerli ve yabancı konuklar da katıldı.

Slow Food Foça Zeytindalı Grubu Lideri Gül Girişmen, Dünya Bioçeşitlilik Başkanı Piero Sardo, Kaymakam İbrahim Keklik ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen başkan Aziz Kocaoğlu etkinliklerin Foça ve İzmir’in tanıtımına büyük katkı yaptığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.



KATILIMCI ANLAYIŞLA YÖNETİYORUZ KALKINDIRIYORUZ

Aziz Kocaoğlu; “Yereli değerlendirmek, yereli güçlendirmek, onları gün ışığına çıkarmak amacımız olmalıdır. Yerel değerlerimizi korumak, geliştirmek, rengimizi, dokumuzu, farklılığımızı dünyaya açmak tanıtmak demektir. Farklılıkları yakalayıp, sunup, ancak böylece diğer yerlerden farklılığımızı ortaya koyabilir insanları bu farklılığa davet edebiliriz. Yola çıkış nedenimiz, bu kenti kalkındırmak, yerelde kalkınmayı sağlamak. Çok önemli bir adımı burada atıyoruz. Çalışmalarımızı sürdürdükçe, Foça tarihinin gün yüzüne çıkması için yaptığımız Foça kazılarıyla belirli bir noktaya taşırken, desteklerken, diğer taraftan üreticimizin ürününü bu pazarda değerlendirip farkındalık yaratırken aslında bir şey yapıyoruz kentimizin her köşesinde her insanımıza katkıda bulunarak katılımcı bir anlayışla hem yönetiyoruz hem de kalkınmasını sağlıyoruz” dedi.

DATÇA’YI ÖZLEDİM

Konuşmasının ardından standları gezen Kocaoğlu ikram edilen yiyecek ve içeceklerden tattı. Bu etkinliklerin kendisinin çok kilo almasına neden olduğunu söyleyerek stantlarda az yemeye dikkat eden büyük başkan Datça standında bir özlemini de dile getirdi. Başkan olmadan önce her yıl mutlaka bir kez Datça’ya gittiğini anlatan Kocaoğlu, ilk fırsatta görmek istediği yerlerin başında Datça’nın geldiğini söyledi. Kendisi için hazırlanan hediyelikleri de teşekkürle alan Kocaoğlu “Bu akşam eve elim kolum dolu gideceğim. Hanım çok sevinecek” şeklinde espriler yaptı.

BALIKÇI TEKNESİYLE LİMAN TURU

Azizi Kocaoğlu yerel ürünlerle hazırlanan yemekleri beraberindekilerle birlikte bindiği balıkçı teknesinde liman turu atarak yedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2606
Okunma: 2606












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)