ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Hafta sonu Foça’da geleneksel tatlar şöleni var

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 12.4.2013    

Hafta sonu Foça’da geleneksel tatlar şöleni var



Foça Belediyesi, Uluslararası Slow Food Hareketi üyesi Foça Zeytindalı Grubu (convivium’u) ve Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi işbirliği ile düzenlenen, Terra Madre (Toprak Ana) “Tatların Buluşması” etkinlikleri Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde başladı.

14 Nisan 2013 Pazar gününe kadar devam edecek festival havasındaki programın ilk gününe Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Uluslararası Slow Food Hareketi asbaşkanı, Dünya Bioçeşitlilik Hareketi Başkanı Piero Sardo, Slow Food Foça Zeytindalı Lideri Gül Girişmen, Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay ve Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin de katıldı.



Kurulan standlarda; Kars’ın Çeçil, Gravyer, Malakan, Kaşar, Bergama’nın Tulum, Bayramiç’in Beyaz, Emiralem’in Kaşar, Bornova’nın Keçi Beyaz ve Keçi Kelle peynirleri ile Bozcaada’nın ekşi mayalı sarı buğday ekmeği, şarabı, Gelincik şerbeti, reçeli, kurabiyesi, damla sakızlı bademli kurabiyesi, domates reçeli, üzüm pekmezi, üzüm suyu, Foça’nın zeytin, zeytinyağı, pekmez ve şarabı, Bergama’nın zeytin ve çam kolonyaları, Kozak yaylası çam fıstığı, leblebisi, kuru üzümü, Kırklareli Vize’nin balı, ıhlamuru, Hardaliye’si (üzümden yapılan bir (içecek), Karaburun ve Datça’nın yerel lezzetlerinin sunumu ve tadımı yapıldı.

Konuklara öğle yemeği olarak Slow Food Foça Zeytindalı üyesi Kadriye Şenkaya’nın yerel ürünlerle yaptığı ceviz ve peynirle süslenmiş ıspanaklı erişte ikram edildi.



Yurtiçi ve yurtdışından gelen konuklarla güzel bir etkinlikte buluştuklarını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ özelikle hafta sonu tüm Egelileri Foça’ya davet etti. Demirağ; “İlçemizdeki sivil toplum kuruluşları ile birlikte üç gün sürecek çok güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Yurtiçinden ve ilçemizden birçok üreticimiz burada. Yabancı konuklarımız burada. Slow Food anlayışı ve uygulamalarının bundan sonraki nesillere de fayda sağlayacağına inanıyoruz. Dolu dolu bir üç gün geçirmeleri için herkesi Foça’ya davet ediyorum.” dedi.

“Tatların Buluşması” etkinliğinin resmi açılışı 13 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 14.00’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri önündeki etkinlik alanında yapılacak.



Seyfi GÜL







Okunma: 3588
Okunma: 3588












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)