ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı Behice Kaya “Taş değil kurşun gelse yine Silivri’deyim”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.4.2013    

Foçalı Behice Kaya “Taş değil kurşun gelse yine Silivri’deyim”



18 Şubat 2013 tarihinde Ergenekon Davası’nın 276. duruşmasını izlemek için gittiği Silivri Cezaevi Kampüsü’nde sıkılan tazyikli suyun gözünden yaraladığı 63 yaşındaki Foçalı Behice Kaya 8 Nisan 2013 Pazartesi günkü duruşma için yine Silivri’ye gidiyor. Tazyikli suyun içindeki kum ve taşların yaraladığı Kaya olay sonrası gözünden ameliyat olmuş, tamamen iyileşmediği için doktorları bir süre sonra ikinci bir ameliyat yapılmasına karar vermişti.

YENİ ANAYASAYA 1000 HAYIR İMZASI

Foça Reha Midilli Caddesi Sevgi yolunda CHP, BBP, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD), Tüketiciyi Koruma Derneği(Tükoder), Foça Sanat Dostları, Foça Kitap Kulübü ve diğer bazı sivil toplum kuruluşlarının birlikteliği ile oluşturulan “Atatürk’te Birleştik” Platformu üyeleri ile birlikte açılan stantta “Bölücü Anayasa’ya Hayır” imza kampanyasında iki günde bin imzaya ulaşıldı.



BAYANLAR DAHA DUYARLI

8 Nisan’da Silivri’ye gelecek gönüllülerin sayısı da doksanı aştı. Foça’dan 3 otobüsle Silivriye gideceklerini belirten organizasyon komitesi üyesi Nurhan Akova “Vatanseverler, ülkenin bölünmesini istemeyenler büyük bir sevgiyle, aşkla imza veriyorlar. İmza verenlerin yüzde yetmişbeşinin bayan olması bize ayrı bir güç veriyor. Baylardan da aynı duyarlılığı bekliyoruz. Silivri’ye gelemeyenler bizi yolcu etmeye gelecek.” şeklinde konuştu.

ADALET İSTİYORUM

Kampanya çalışmalarına da destek veren Behice Kaya ise, adalet istediği için, suçsuz olduğuna inandığı insanlara destek için ne olursa olsun Silivri’ye gideceğini söyledi. Behice Kaya; “Ben oraya gittim mi gittim. Düşüncelerimin sağlam olduğuna inandığım için gittim. Doğru insanları savunmaya gittim. Adalet istiyorum. Sonuna kadar gideceğim. Bazı insanlar bana soruyor. Akıllanmadın mı? Oraya akıllılar gidiyor. Diğerleri lay lay lom bakın sokaklarda. Dizileri, evlenme programlarını seyrediyorlar. Ben o ölü toprağını üzerime kabul etmiyorum. O zaman 63 yaşındaydım. Şimdi 33 yaşındayım. Orada başıma gelenler bana güç verdi. Enerji verdi. Vitamin aldım. Düşüncelerime göre bu dava inşallah çok uzun sürmez. Bu adaletsizlik son bulur. Biz oraya onları almaya gidiyoruz. İnşallah alacağız. Adalet yerini bulacak. Hem Allah’ın adaleti, hem güvenmediğimiz kulun adaletinin gerçekleşeceğine inanıyorum. Başıma gelenlere rağmen aklı olan herkesi oraya çağırıyorum. Diğerlerine bir sözüm yok” dedi.

Foça'dan Silivriye gidecek ücretsiz otobüslerin 7 Nisan 2013 Pazar günü saat 20.00'da kalkacağı, kalkış saatine kadar gelmek isteyenlerin açılan standda yada 0 532 436 99 34 No.lu organizasyon komitesi telefonundan müracaatlarını yapabilecekleri öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2704
Okunma: 2704












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)