ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Gerenköy’de doğa dostu avcı eğitimi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.4.2013    

Foça Gerenköy’de doğa dostu avcı eğitimi



İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı Gerenköy’de düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan 40 avcıya sertifika verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6.Bölge Müdürlüğü bünyesindeki İzmir Şube Müdürlüğü, Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gerenköy Avcılar Kulübü işbirliği ile düzenlenen 111.No.lu Avcı Eğitimi Kursu’na katılanlar arasında 40 yıldır avcılık yapanlar da, avcılığa yeni başlayanlar da yer aldı.

Gerenköy Avcılar Kulübü’nde Uzman Öğretici Şeref Alkoç’un bir hafta süreyle verdiği; yasal prosedüre uygun avlanma, avda yaşanabilecek kazalarda ilk yardım, hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar ve arazide dikkat edilmesi gereken hususlar konulu derslere Başkan Ali Avcı başta olmak üzere dernek üyesi tüm avcılar katıldı. Kursa büyük ilgi gösteren avcılar Orman Mühendisi Resul Esmer, Halk Eğitim Merkezi Md.Yrd. Kemal Şahin ve Foça Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu gözetiminde tabi tutuldukları sınavda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandılar.

Uzman Öğretici Şeref Alkoç; yasak avcılığın önüne geçilmesi ve engellenmesi için bilinçli avcılar yetiştirme amacıyla kurs düzenlendiğini, derslerin yanı sıra soru cevaplarla bilinmeyen konulara açıklık getirildiğini söyledi.

Alkoç; “Doğal hayatın dengelerini bozmayan, hayvan katliamı yapmayan, bilinçli avcılığı esas aldık. Geniş tarımsal alanların bulunduğu, Gediz’in denize döküldüğü, kuş cennetinin yanı başında ki bir bölgede avlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularına ayrı bir önem verdik. İnanıyorum ki Gerenköylü avcılar bu konulara özellikle dikkat edeceklerdir” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2578
Okunma: 2578












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)