ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Adabelen günlerini Foça’da tekrar yaşadılar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.4.2013    

Adabelen günlerini Foça’da tekrar yaşadılar



Adabelen Köy Enstitüsü (Aydın Ortaklar Öğretmen Okulu) mezunu emekli öğretmenler yıllar sonra Foça’da bir araya gelerek öğrencilik günlerini tekrar yaşadılar.

İzmir, Tire, Kemalpaşa, Foça, Nazilli, Kula, Aydın, Denizli, Kuyucak, Ödemiş, Germencik, Urla, Kuşadası gibi il ve ilçelerden 30 dolayında emekli öğretmen Adabelenliler Derneği Foça temsilcisi Hüseyin Tutar’ın ev sahipliğinde Foça’nın turistik, tarihi ve doğal mekanlarını gezdiler.



Aralarında öğrencilik yılları sonrası birbirlerini hiç görmemiş olanların da bulunduğu arkadaşlar hasretle kucaklaştılar.

Günlük gezideki coşkuyu Foça Liman Restoran’da yenilen yemekle taçlandıran Adabelenliler birbirlerine çocukça şakalar yapmaktan da geri durmadılar. Ud, bağlama, gitar ve ritm sazlardan oluşturdukları mini orkestralarıyla türküler söylediler, zeybekler oynadılar.



Okulda; herkesin bir müzik aletini iyi derecede çalmak zorunda olduğu bir eğitimden geçtiklerini, sabahları en az dört zeybek oynayarak güne başladıklarını belirten Adabelenliler Derneği Foça Temsilcisi Emekli Öğretmen Hüseyin Tutar, dönemlerinde sadece ders verip mesaisini yapan biri gibi değil, öğrencilerini hayatın her alanına hazırlayacak bir eğitimci olarak yetiştirildiklerini söyledi.

Hüseyin Tutar; ”O eğitimdir ki bizi de hayat boyu birbirimize bağlamıştır. Görmesek de ulaşamasak da birbirimizden kopmamışızdır. Bugün aramızda en eskisi 1964, en yenisi 1976 yılında okulumuzdan mezun olanlar var. Köy enstitüleri 1954 yılında kapanmış olsa bile izleri ve etkileri uzun yıllar devam etti. Arkadaşlarımızın pek çoğu öğretmenliğin yanı sıra idari kadrolarda önemli görevler üstlendiler, Yazarlar, şairler, ozanlar, Milli Eğitim Müdürleri, siyasetçiler yetişti bu okullardan. Her biri emekli olan arkadaşlarımızla bugün Foça’da buluştuk. Ömrümüz oldukça da bu buluşmalarımız devam edecek” dedi.

Adabelenliler; şarkılar, türküler ve zeybeklerle devam eden yemek sonrası birlikte “Foça Hatırası” fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.



Seyfi GÜL







Okunma: 3412
Okunma: 3412












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)