ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kybele antik gemisi Foça’da anıtlaştı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.4.2013    

Kybele antik gemisi Foça’da anıtlaştı



Foça Belediyesi ilçenin simgelerini anıtlaştırarak kentin belli yerlerine yerleştirmeye devam ediyor. Geçen yıl Küçükdeniz sahilindeki Demokrasi Meydanı’na dikilen Balıkçı Heykeli ile bir parka konulan Altın Horoz heykelinden sonra, Kybele Antik Gemisi de anıtlaştırılarak Büyükdeniz sahiline yerleştirildi.

Balıkçı, Altın Horoz ve Fok heykellerinin ilçeye gelenlerin büyük ilgisini görmesi ve hatıra fotoğrafları için özellikle seçilmesini dikkate alarak Kybele’yi yaptırdıklarını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ kenti güzelleştirmenin yanı sıra yeni bir çekim noktası oluşturduklarını söyledi.

Demirağ; “Kybele, Balıkçı Heykeli’ni de yapan heykeltıraşlarımız Müge Ölçüm ve Özgür Bilgi tarafından yapıldı. On metre uzunluğunda iki metre genişliğinde yedi buçuk metre yüksekliğinde olan heykelimizi Beşkapılar Kalesi ile Deniz Kuvvetleri Denizciliği Tanıtma, Sevdirme ve Yaygınlaştıma Merkezi arasındaki bölgeye yerleştirdik. Denize girmek ve yürümek için çok tercih edilen bu bölgeyi Kybele heykelinin daha da hareketlendireceğini ve canlandıracağını umuyoruz.” dedi.

Montajının tamamlanmasıyla Kybele Heykeli daha ilk gününden kentte hatıra fotoğrafı çekilen noktalar arasında yerini almaya başladı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2962
Okunma: 2962












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)