ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Milli bağımsızlık için Foça Atatürk’te birleşti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.4.2013    

Milli bağımsızlık için Foça Atatürk’te birleşti



İzmir’in Foça ilçesindeki siyasi parti ilçe örgütleri ile sivil toplum kuruluşları milli bağımsızlığın tehlikede olduğu ana fikriyle birlikte hareket etme kararı aldılar. “Atatürk’te Birleştik” sloganıyla bir araya gelen gruplar kararlarını Foça Demokrasi Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasıyla kamuoyuna ilan ettiler.

Atatrükçü Düşünce Derneği(ADD), Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD), Tüketiciyi Koruma Derneği(TÜKODER), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD), Alevi Kültür Derneği Foça ve Bağarası Şubeleri, Foça El Emeği Takı Grubu, Foça Sanat Dostları, Foça Kitap Kulübü, Ulusal Kanal Foça Gönüllüleri, Aydınlık Okurları Grupları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi (İP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Demokratik Sol Parti (DSP) Foça İlçe ve Kadın Kolları Örgütleri’nin başkan, yönetim kurulu ve üyelerinin hazır bulunduğu basın açıklamasını ADD Foça Şube Başkanı Neşe Uprak okudu.



UYANINIZ MİLLİ BAĞIMSIZLIĞIMIZ ÇİĞNENİYOR

Meydanda toplanan halka “Sessiz durgun, başı eğik kalmayınız. Uyanınız. Milli bağımsızlığımızı çiğniyorlar. Haklarınızı savunmak için birleşiniz, düşmanın karşısına dikiliniz” diyerek konuşmasına başlayan Neşe Uprak; Mustafa Kemal’in izinden yürüyen fertler olarak sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Ortadoğu ve petrolün kontrolü için ABD güdümünde bir Kürdistan kurulmak istendiğini, Suriye’de oyunun tekrarlandığını ve sıranın Türkiye’ye geldiğini dile getiren Uprak yerli işbirlikçiler ve bölücüler eliyle laikliğin yaşamın her alanından silinmeye çalışıldığını, dinin referans alınmaya başladığını, yaratılan korku ortamıyla dinci ve totaliter bir rejim hedeflendiğini vurguladı.

Uprak ortak basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

BU ORTAMDA ANAYASA YAPILAMAZ

“Atatürkçü yurtsever sivil, asker birçok aydının özgürlüğünden yoksun bırakıldığı bir ortamda Anayasa yapılamaz. ABD’nin kurguladığı yeni anayasa başbakan ve terörist başı Apo tarafından hazırlanacak. “Türk” sözcüğü kaldırılacak, Kürtlere statü adı altında bölünmenin parçalanmanın adımları atılacak.”

TÜRK MİLLETİ TERÖR ÖRGÜTÜ KARŞISINDA DİZ ÇÖKTÜRÜLÜYOR

“Türk Milleti terör örgütü karşısında diz çöktürülüyor. Bu zillete katlanacak mıyız?. 1919’da İzmir’de olduğu gibi aydınlarımız, askerlerimiz iktidar eliyle Silivri ve Hasdal toplama kamplarına dolduruluyor, etkisizleştiriliyor. BDP eş başkanı, terörist başıyla eş başbakan olarak yeni bir tarih yazıyor, harita çiziyorlar.”

“Terör örgütü silah bırakıyor diye millete yalan söyleniyor. İmralı canisini çözüm sürecine dahil ederek Atatürk ilke ve devrimlerini anayasadan çıkartmak istiyorlar. Al özerkliği ver padişahlığı pazarlığı yapılıyor.”



BU MECLİSİN ANAYASA YAPMA YETKİSİ YOK

“Lozan’ın çöpe atılıp, Sevr’in hortlatılmasına, Anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilmesine bedeli ne olursa olsun asla izin vermeyeceğiz. Bu meclisi Anayasa yapma yetkisinin olmadığının altını çiziyoruz ve uyarıyoruz. Türkiye’yi bölecek, milleti birbirine düşürecek adımlar atmaktan derhal vazgeçiniz”

İllerde, ilçelerde köy ve mahallelerde kamuoyunu bilgilendirici çalışmalar yapacaklarını, güç toplayıp, gündem oluşturacaklarını, bölücü-gerici Anayasanın meclise geleceği an yapılacak büyük bir kitlesel eylemin hazırlığına giriştiklerini belirten Uprak’ın konuşması zaman zaman “Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Haydi Mustafa Kemal’in Askerleri”, “Herkes İş Başına” sloganları ile kesildi.

““İlk adım olarak 8 Nisan’da Silivri’de buluşacağız. Müebbet yazan kağıtları tarihin çöp sepetine atmaya, Silivri duvarlarını yıkmaya gidiyoruz “ diyerek sözlerini tamamlayan Uprak’ın konuşmasının ardından gruplar olaysız olarak dağıldı.

7 Nisan 2013 Pazar günü saat 20.00’da Foça pazaryerinden Silivri’ye ücretsiz olarak kaldırılacak otobüslerle gitmek isteyenler için Reha Midilli Caddesi Sevgi yolunda açılan stantta isim kaydı yapıldığı öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2663
Okunma: 2663












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)