ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kadın balıkçılara müjdeli haber

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 31.3.2013    

Kadın balıkçılara müjdeli haber



Akdeniz Koruma Derneği (AKD), Datça-Bozburun Yarımadası Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde balıkçılık yapan kadın balıkçıların desteklenmesi için kolları sıvadı.

Foça, Gökova ve Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgeleri’nin koruma etkinliğinin güçlendirilmesi için farklı çalışmalar da yürüten AKD’nin Mart 2013 ayında başlayan “Kadın Balıkçılar Projesi” Koç Vakfı tarafından da destekleniyor.

KADIN BALIKÇILARA HİBE AV ARAÇLARI VE MİKRO-KREDİ

Proje ile kadın balıkçıların ihtiyaçları gözetilecek. Balıkçılık mesleğine devamlılıklarının sağlanması, balıkçılık kültüründe varlıklarının güçlendirilmesi, sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesi; biyolojik çeşitliliğin, hassas alanların ve türlerin korunmasına yardımcı olmak için kadın balıkçılara yönelik eğitimler düzenlenecek ve çevre dostu av araçları hibe edilecek. Bunların yanı sıra tasarlanacak mikro-kredi önerisi ile de geçimleri desteklenecek.

FARKLI ALANLARDA DÖRT KOLDAN ÇALIŞMA

Kadın Balıkçılar projesinin yanı sıra AKD, çevre ve ekosistem açısından hayati öneme sahip pek çok farklı çalışmaya da imza atacak.

AKD’nin 2014 Nisan ayına kadar yürüteceği çalışmalar arasında yer alan; “Amatör Balıkçılığın Etkileri”, “Balıkçılık Sosyo-Ekonomik Analizi”, “Deniz Koruma Alanlarında Algı Ölçme” ve “Gökova Balıkçılığa Kapalı Deniz Koruma Alanlarının Korunma Etkinliğinin Artırılması” projeleri kapsamında yapılacak anket, arazi çalışmaları ve uzman değerlendirmeleri sonucu Amatör balıkçılığın haritasının çıkarılması, Balıkçılığa yönelik tehditlerin belirlenmesi, Proje bölgelerinde algı ölçümünün yapılması ve Balıkçılığa kapalı alanların öneminin anlatılması hedefleniyor.

Seyfi GÜL







Okunma: 1707
Okunma: 1707












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)