ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kütüphanesi’nde çok okuyana ödül var

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.3.2013    

Foça Kütüphanesi’nde çok okuyana ödül var



Türkiye’de 1964 yılından beri kutlanan ve Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan Kütüphane Haftası dolayısıyla Foça İlçe Kütüphanesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlik programı kapsamında ilçede bulunan bazı okulların öğrencileri kütüphaneye davet edilirken, uzak mahalle ve köylerin okullarına ise kütüphane yetkilileri gitti.

27 Mart 2013 Çarşamba günü Foça Bedia Midilli İlkokulu’nun üç ve dördüncü sınıf öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte ziyaret ettiği kütüphanede adeta şenlik havası esti. Kütüphane Müdürü Rukiye Köksal’ın Dünyada ve Türkiye’de kütüphaneciliğin tarihçesi, Foça İlçe Kütüphanesi’nin özellikleri, olanakları ve nasıl yararlanılabileceği konularında yaptığı bilgilendirme sonrası ödül törenine geçildi. Üye öğrencilerden yıl boyunca en çok kitap okuyan ve kütüphanenin diğer olanaklarını kullananlara çeşitli hediyeler verildi. Birinci olan Bedia Midilli İlkokulu 4 A Sınıfı öğrencisi Ecem Melis Can’ın ödülünü öğretmeni Melahat Akyürek verdi.



Haftanın iki günü kütüphaneye geldiklerini, burada derslerini kütüphane kitaplarından destek alarak, bilgisayar ve internet kullanarak yaptıklarını, derslerinin izin verdiği zamanlarda da çeşitli öykü, roman yada tarihsel içerikli kitaplar okuduklarını söyleyen Ecem Melis Can’ı arkadaşları uzunca bir süre alkışladı.

Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinliklerde çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten Foça İlçe Kütüphane Müdürü Rukiye Köksal zaten okuma oranı yüksek olan ilçe halkının kütüphaneye ilgisinin daha da arttığını söyledi.

Köksal; “Foça’da oluşturulmuş kitap kulüpleri var. Bunların üyeleri yıl boyunca hafta içi bazı günler burada toplanıyorlar. Okumayla sınırlı kalmayıp kitap topluyorlar, bize ve okullara bağış yapıyorlar. Öğrencilere yönelik olarak bu hafta Yeni Bağarası Nadide Sanlı İlkokulu ve Reha Midilli İlkokulu’na ziyaretler yaptık, kitaplar hediye ettik. Bedia Midilli ve Merkez Necla Midilli ilkokulları ile Cemil Midilli Lisesi öğrencileri kütüphanemize geldiler. Onbinin üzerinde kitap, süreli yayınlar, bazı günlük ve yerel gazeteler, 20’den fazla bilgisayar ve internet olanaklarımızla öğrencilerimiz ve Foça halkına hizmet vermeye çalışıyoruz. Kütüphanenin ilçe hayatına olumlu katkılar yaptığını gördükçe bizde mutlu oluyoruz.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3178
Okunma: 3178












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)